начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

не мога даже да разбера имам ли още наематели или не

Казуси за недвижими имоти

не мога даже да разбера имам ли още наематели или не

Мнениеот d44d44 » 24 Сеп 2009, 20:50

Наемателите ми от три месеца са си изключили телефоните и в апартамента никой не отваря. За тримесечието май-юли има натрупана сметка за ток 52лв., което показва, че все пак в апартамента се живее, може би не постоянно. Измина месец, от последния срок за плащане на тази сметка. Никой не я плаща, което пък за мен означава, че тези хора вече не живеят там(или не им пука дали ще прекъснат тока) При това положение аз май не мога даже да разбера имам ли още наематели или не. Ако са се изнесли - добре, ами ако извикм клчюар, вляза, и вътре се окажат техни вещи? Въпросът ми е: Към кого да се обърна и как да стане законно да си вляза в апартамента? Нямам намерение да си търся трите наема. Само си искам жилището.
d44d44
Нов потребител

Re: не мога даже да разбера имам ли още наематели или не

Мнениеот laridii » 25 Сеп 2009, 21:37

Устен или писмен е договора Ви за наем? Имате ли данните на тия лица, за да можете легално да ги уведомите, че прекратявате наемното правоотношение или ей, така им го дадохте тоя апартамент на усмивки и на телефонни номера?
Защото, ако това с ключаря го направите, а те продължават да живеят там да се окажете в един съвсем друг сценарий! Ако пък и не сте го декларирали тоя наем като доход сценарият може да стане още по-интересен.
laridii
Потребител

Мнениеот jiji2 » 27 Сеп 2009, 10:15

Не е чак толкова невъзможно. Представете си, че има авария, примерно във водопровода и това налага спешното откриване на мястото на аварията - вертикален или хоризонтален щранг? Ами нали всички собственици са длъжни да осигурят достъп до жилищата си, независимо дали са ги отдали под наем или не! Дори и да имате наематели, имате право да влезете в жилището при тези обстоятелства. След като сте направили опити да ги откриете, а тях все ги няма, тогава вземате един ключар, трима съседи и домоуправителя и правите протокол, че разбивате ключалката и влизате в жилището, за да търсите аварията. Сменята после ключалката. Всички се подписвате на протокола и оставяте един екземпляр в жилището, като в него записвате, наемателите да ви потърсят за новия ключ. Ако пък установите, че вече са се изнесли - записвате всичко в протокола - какво точно сте намерили в илището. По този начин си връщате държането, пък другите отношения с бившите наематели си ги уреждайте както решите - издирвайте ги, съдете ги за пари или просто - пратете им едно известие на известен за вас адрес, че договора е прекратен поради неизпълнение от тяхна страна.....
jiji2
Потребител

Мнениеот d44d44 » 30 Сеп 2009, 12:41

Много Ви Благодаря! Това, което сте написали звучи много разумно и би трябвало да ми свърши работа, но има и нещо друго, което много ме притеснява - наемателката ми е адвокат от САК. Очевидно тя е изключително непочтен човек и се страхувам, че може съзнателно да ме провокира, за да направя нещо не съвсем законно и после(независимо от направения протокол и свидетелите) да започне да ме съди за липсващи вещи, пари, ценности или кой знае още какво. Има ли начин адвокат или някакво длъжностно лице да ми бъде в помощ при влизането в апартамента?
Що се отнася до издирването й търсих я и в кантората й. Там съседите казват, че от месеци не са я виждали. Обаждах се и в САК - от там ми казаха, че тя не е заявявала промяна на адрес на кантора или на телефон за връзка и не могат с нищо да ми помогнат. А аз се надявах, че бидейки адвокат, няма да имам проблеми с нея при наличие на подписан договор и устни уверения от нейна страна, че е много коректен човек.
d44d44
Нов потребител

Назад към Имотни казуси