- Дата и час: 30 Ное 2024, 06:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
замяна на идеална част
|
|
83 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
замяна на идеална част
член 223 от ЗЗД отнася ли се за замяна на идеална част?
- pkrasimirov
- Младши потребител
Re: замяна на идеална част
poli_g написа::roll: Да.
Добре.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
DEKAH написа:poli_g написа::roll: Да.
Добре.
Какво те развесели?
- Гост.
- Старши потребител
Изпреварила си ме, Поли.
Тъкмо и аз исках да попитам нещо против ли има Декан?
Тъкмо и аз исках да попитам нещо против ли има Декан?
- razli4na
- Активен потребител
Мога ли успешно да атакувам в съда замяна на идеална част по член 223 от ЗЗД и сделката за замяна да бъде обявена за нищожна?
- pkrasimirov
- Младши потребител
Е, някой от гадателския колектив може и да отговори. Аз не се наемам при тази оскъдица от факти.
Какво ви провокира да мислите, че е налична нищожност?
п.п. Дали не трябваше да ви кажа, че чл.33 от ЗС е неприложим... Ако сте съсобственик с претенции- забравете. Не знам, но на така зададен въпрос- такъв отговор. Ако ще питате нещо конкретно- моля, някой ще ви отговори. Сериозно.
Какво ви провокира да мислите, че е налична нищожност?
п.п. Дали не трябваше да ви кажа, че чл.33 от ЗС е неприложим... Ако сте съсобственик с претенции- забравете. Не знам, но на така зададен въпрос- такъв отговор. Ако ще питате нещо конкретно- моля, някой ще ви отговори. Сериозно.
- Гост.
- Старши потребител
Чл. 223. Правилата за продажбата се прилагат съответно и при замяната, като всеки от заменителите се смята за продавач на това, което дава, и за купувач на това, което получава.
Като за заменител се смята продавач на това...
Е щом като се смята ,да се умножи по отказ,да не се съэбуди изморен по разлика на делимото в произвоизводство на делимост или да е по-удачния случай по Рихтер.
Съжалявам,без даискам казах и предсказах земетресение.Господ да опази праведните.Аз знам ,че предричам без да искам...Сори...Не съм петия елемент,не съм хмен,просто предричам по особени въртели,
сори ,предричам,ще стане земетресение,там където има най-много корупция.
Залози...-Дано да е Африка,ега дизел да потече .....
Като за заменител се смята продавач на това...
Е щом като се смята ,да се умножи по отказ,да не се съэбуди изморен по разлика на делимото в произвоизводство на делимост или да е по-удачния случай по Рихтер.
Съжалявам,без даискам казах и предсказах земетресение.Господ да опази праведните.Аз знам ,че предричам без да искам...Сори...Не съм петия елемент,не съм хмен,просто предричам по особени въртели,
сори ,предричам,ще стане земетресение,там където има най-много корупция.
Залози...-Дано да е Африка,ега дизел да потече .....
-
namakak - Потребител
Извършена е замяна на идеална част без знанието на останалите съсобственици.Може ли замяната да бъде успешно атакувана в съда по чл.223 от ЗЗД?Незнам какви подробсности ви интересуват за да ви ги предоставя .
- pkrasimirov
- Младши потребител
На какво основание да я атакуват? Посочиха Ви ,че чл.33 ЗС не се прилага.
- sunrise
- Активен потребител
говорим за чл.223 от ЗЗД ,а не за чл.33 от ЗС
- pkrasimirov
- Младши потребител
Зако ми се струва,че Вие не сте наясно за какво говорим?
За да се атакува една сделка, е необходимо интерес у атакуващия.
Какъв е при замяната интереса на съсобствениците и коя от разпоредбите за продажбата може да се приложи "съответно"?
За да се атакува една сделка, е необходимо интерес у атакуващия.
Какъв е при замяната интереса на съсобствениците и коя от разпоредбите за продажбата може да се приложи "съответно"?
- sunrise
- Активен потребител
Именно защото аз имам интерес за това и се интересувам как може да се атакува в съда замяна.В случая става въпрос за масивна сграда и след като мен като съсобственик не са ме попитали ,нито пък са попитали останалите съсобственици ние сме ощетени от тази замяна,замяната е извършена с външно лице,което не е съсобственик.Има ли някакъв начин да се оспори и то успешно в съда? В този случай приложим ли е член 223 от ЗЗД. Това ме интересува .
- pkrasimirov
- Младши потребител
Ами няколко пъти Ви обясниха, че като съсобственик може да атакувате продажба по чл.33 ЗС, но при замяна не. Прочетете си нормите относно продажбата и ми кажете ,къде според Вас виждате нарушен Ваш интерес.Това ,че новият собственик не Ви е симпатечен не опорочава сделката ,нито поражда Ваш интерес с оглед развалянето и.
- sunrise
- Активен потребител
И да допълня нещо , което не се разбира много често:Правният интерес е различен от интереса на Кака Сийка , кво правят в махалата:на кой манджата му загоряла , на кой очите на къде гледат и т.н.
Доколкото нямате правен интерес, не можете да заведете дело, какъвто и порок да има сделката.
Доколкото нямате правен интерес, не можете да заведете дело, какъвто и порок да има сделката.
- sunrise
- Активен потребител
pkrasimirov написа:....мен като съсобственик не са ме попитали ,нито пък са попитали останалите съсобственици ние сме ощетени от тази замяна... .
И как точно сте ощетени? Вашите идеални части са си пак толкова, колкото са били и преди замяната. Разликата е само в това, че вече не сте съсобственик с лицето Х, а с лицето У.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
И аз това се чудя, къде е ощетяването? Ама не искат да ни разкрият основанието си на иска и това е.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:И аз това се чудя, къде е ощетяването?
В отмъщението на Джедаите...
-
Melly - Старши потребител
Прочетох всичко, което намерих по темата, но какво съм разбрала е отделен въпрос. Да попитам нещо, ако някой има възможност да отговори, благодаря предварително.
Замяна на част от идеална част за вещ с цел заобикаляне на чл.33 от ЗС, последвана от покупко-продажба на останалата идеална част не показва ли директно привидност на замяната. Може ли да според вас да се атакува успешно такава сделка, знаете ли за подобни практики?
Моля автора на темата да ми пише на лични, за да обменим информация.
Замяна на част от идеална част за вещ с цел заобикаляне на чл.33 от ЗС, последвана от покупко-продажба на останалата идеална част не показва ли директно привидност на замяната. Може ли да според вас да се атакува успешно такава сделка, знаете ли за подобни практики?
- akirilova
- Нов потребител
akirilova написа:Прочетох всичко, което намерих по темата, но какво съм разбрала е отделен въпрос. Да попитам нещо, ако някой има възможност да отговори, благодаря предварително.
На коя останала, на другият съсобственик ли?
- sunrise
- Активен потребител
83 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|