Здравейте,
казуса е такъв,че сме направили договор за наем на помещение преди "кризата " за период от 5години,но сега нали разбирате,че всичко се промени и този наем ние проблем ,а ако него плащаме,т.е прекратим плащането имаме неустойка по договора за 3 месечни наема и предизвестието ни трябва да е 6 месечно.Въпроса ми е има ли "варианти " по ЗЗД да бъде прекратен този договор и каквиса те?Предварително Ви благодаря!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за наем
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Договор за наем
С договорът- при адвокат.
- Гост.
- Старши потребител
Това го зная,но мислех,че ще ме посъветвате или насочите по-конкретно с някакви ваши подобни казуси ,как сте процедирали?
- kana5
- Младши потребител
Чакайте - имате вписан писмен договор, имате уговорено предизвестие... със сериозни неустойки.
И искате да не платите, ерго- пестите пари.
Тук има модератори, изчакайте някой все пак ще ви отговори.
И искате да не платите, ерго- пестите пари.
Тук има модератори, изчакайте някой все пак ще ви отговори.
- Гост.
- Старши потребител
Искаме да прекратим договора,но нали разбирате,че трябва да платим неустойките,а и не сме били врачки,че да знем,че ще дойде криза.В онзи момент той ни беше изгоден,но сега е убийствен.
- kana5
- Младши потребител
kana5 написа:Искаме да прекратим договора,но нали разбирате,че трябва да платим неустойките
А не мислите ли, че е редно точно това да сторите, при положение, че именно това сте се уговорили.
Съжалявам за нравоучителния тон, явно е, че имате сериозен проблем, но човек не е нужно да бъде врачка, да за обмисля предварително последиците от договорките, които поема.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Съгласна съм.Акак бихте ми разтълкува ли чл.33 от ЗЗД.Не можем ли да го ползваме в нашия случай?
- kana5
- Младши потребител
Моля ви се помогнете!Трябва да има решение. Времената -ситуациите се менят,не може да е в полза само на наемодателя договора!!!
- kana5
- Младши потребител
Аз не бих Ви го разтълкувал никак, защото за тази цел си има съответни хора, които се занимават професионално с даване на юридически консултации.
Можете да "ползвате" чл. 33 ЗЗД разбира се, но ще трябва да докажете предпоставките предвидени в правната норма за да се ползвате от предоставеното потестативно право. А не знам дали това ще Ви бъде възможно, още повече, ако обективно тези предпоставки не са налице.
Впрочем, ще бъде нужно да се докаже КУМУЛАТИВНО и крайната нужда И ЯВНАТА неизгодност на условията, при които е сключен договора, а до колкото разбирам - когато сте го сключвали този договор си е бил съвесем изгоден за Вас.
Мисля, че Poli_g, Ви е дала най-добрия възможен съвет. Не Ви препоръчвам "самолечение".
Можете да "ползвате" чл. 33 ЗЗД разбира се, но ще трябва да докажете предпоставките предвидени в правната норма за да се ползвате от предоставеното потестативно право. А не знам дали това ще Ви бъде възможно, още повече, ако обективно тези предпоставки не са налице.
Впрочем, ще бъде нужно да се докаже КУМУЛАТИВНО и крайната нужда И ЯВНАТА неизгодност на условията, при които е сключен договора, а до колкото разбирам - когато сте го сключвали този договор си е бил съвесем изгоден за Вас.
Мисля, че Poli_g, Ви е дала най-добрия възможен съвет. Не Ви препоръчвам "самолечение".
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
-
Inspector_MBP - Потребител
Въобще не смятам "самолечение",но за себе си искам насока,защото адвоката може да ме мотае толкова време,че да не мога дори на него да си платя хонорара.
П.П. Яла съм "попарата",за това се допитвам,а не да става като някои случаи,които чета във форума.
Знам,че съм закъсняла,но тогава имаше желаещи за имота и затова подписахме този убийствен договор-имаше и работа,а сега желаещите ги няма-а той си е "вързал гащите" няколко пъти -за наша сметка.
П.П. Яла съм "попарата",за това се допитвам,а не да става като някои случаи,които чета във форума.
Знам,че съм закъсняла,но тогава имаше желаещи за имота и затова подписахме този убийствен договор-имаше и работа,а сега желаещите ги няма-а той си е "вързал гащите" няколко пъти -за наша сметка.
- kana5
- Младши потребител
Дайте някаква насока или простото е сложно
- kana5
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|