начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Мнениеот iviani » 17 Юни 2009, 16:12

nico82 написа:Здравейте

Аз кандидатсвам за конкурса за София и току що ми се обадиха, че теста за интелигентност е на 26.06.
А относно местата за 30 свободни има 200 кандидати, така че успех на всички.

А ОТ КЪДЕ ИМАТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ДАТАТА.АЗ ДНЕС СЕ ОБАЖДАХ И МИ КАЗАХА,ЧЕ ОЩЕ НЯМА ДАТА.
iviani
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 17 Юни 2009, 23:28

iviani написа:
nico82 написа:Здравейте

Аз кандидатсвам за конкурса за София и току що ми се обадиха, че теста за интелигентност е на 26.06.
А относно местата за 30 свободни има 200 кандидати, така че успех на всички.

А ОТ КЪДЕ ИМАТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ДАТАТА.АЗ ДНЕС СЕ ОБАЖДАХ И МИ КАЗАХА,ЧЕ ОЩЕ НЯМА ДАТА.

Някои неща се разбират от някои хора, преди нещата да станат официално достояние на останалите хора. Лошо няма. nico82 поне споделя с останалите.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот redruby » 24 Юни 2009, 13:39

Здравейте
Днес се явих на конкурса за дознатели но не разбрах къде мога да си проверя резултатът и след колко време. Моля ако някой знае да сподели :)
redruby
Младши потребител

Мнениеот ivens » 24 Юни 2009, 13:48

redruby написа:Здравейте
Днес се явих на конкурса за дознатели но не разбрах къде мога да си проверя резултатът и след колко време. Моля ако някой знае да сподели :)
Хора,тези изпити се правят за да се узакони назначаването на нашите момчета и момичета,там се води борба между кланове и гилдии...пиримерно хората на полицаите и хората на прокурорите,отстраняване то може да стане на различни етапи,най изпитания метод е психо тестът.....давам веднага пример,как ви се струва заключение от типът:"Кандидата е прекалено устойчив психически за упражняване на тази професия" това е реално заключение за реален кандидат и реалне конкурс за разследващи полицаи :lol: :lol: Значи набираме нежни души и/ или относително психически нестабилни субекти?!Ако не сте си "опекли работата" не се хабете.....нещата стават с много връзки и много пари!
ivens
Младши потребител

Мнениеот iviani » 24 Юни 2009, 17:10

rеdruby -резултатите ще са в сайта на МВР, а и ако минаваш ще ти се обадят за другия изпит.Може ли да споделите нещо от теста като въпроси, с какво са свързани изчисленията и т.н.
iviani
Младши потребител

Мнениеот redruby » 25 Юни 2009, 07:53

Тестът е елементарен, просто трябва да реагирате по-бързо.
redruby
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 25 Юни 2009, 22:30

ivens написа:
redruby написа:Здравейте
Хора,тези изпити се правят за да се узакони назначаването на нашите момчета и момичета,там се води борба между кланове и гилдии...пиримерно хората на полицаите и хората на прокурорите,отстраняване то може да стане на различни етапи,най изпитания метод е психо тестът.....давам веднага пример,как ви се струва заключение от типът:"Кандидата е прекалено устойчив психически за упражняване на тази професия" това е реално заключение за реален кандидат и реалне конкурс за разследващи полицаи :lol: :lol: Значи набираме нежни души и/ или относително психически нестабилни субекти?!Ако не сте си "опекли работата" не се хабете.....нещата стават с много връзки и много пари!

Като как стана за да се види заключението на психолога?
Щом някой може да се добере да си види заключението на психолога, според мен има и достатъчно връзки.

Нещо противоречие ми се получава.

"и много пари!"
Колко пари? За 840 заплата?

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот iviani » 03 Юли 2009, 10:18

В какъв срок се обявяват резултатите от теста за интелигентност, дали някои знае?
iviani
Младши потребител

Мнениеот Materazzi » 03 Юли 2009, 18:07

Някой много трябва да го е закъсал с перспективите пред себе си, че да се опира на "връзки", за да започне тази много меко казано прецакана работа. :mrgreen: Наред с баналните вече ниско заплащане, лоши условия на труд и липса на техническа обезпеченост идват и традиционно скофтените отношения с другите служби. И такива като 'доко три', които в живота си не са виждали обвинителен акт или присъда, си мислят, че е много лесно да превърнеш нищо не значещата за правосъдието оперативна информация на шепа правно неграмотни криминалистчета в издържан акт, който да проправи пътя от досъдебното производство към съдебната фаза на наказателния процес. И да - много е важен диоптърът - аз съм с -3.5 и имам 60 приключена дела от началото на година... Ако виждах като хората, сигурно щяха да са 100...
Materazzi
Младши потребител

Мнениеот pm » 04 Юли 2009, 13:52

Интересно ми е, колега, с такъв диоптър как въобще са Ви взели в системата?
Знаем, че медицинските прегледи също са голямо изпитание при кандидатстването и доста хора отпадат още там, а не толкова на психо - теста. Да не говорим, че в системата ТРЯБВА да си много силен, устойчив и издръжлив на висока доза стрес, така че аз не виждам, а и съм свидетел, че нежните и неустойчивите не оцеляват, ако са попаднали по някаква случайност там. Те по - скоро са тези с връзките, които в един момент просто не издържат. За тях държавната работа е во веки веков и си мислят, че такава служба не изисква нищо от тях. А истината е, че това е огромен процент себеотдаване и след това всичко останало. Приказките за държавната работа и за сигурността са глупости. Сигурност няма никъде. Сигурен си, ако си способен да оцеляваш и да се бориш - това е. Просто някои хора не го разбират, за тях нещата са даденост, уви. Така че, съветвам колегите, които в момента кандидатстват, да изискват от себе си много, преди да изискват от останалите и да имат съзнанието, че това е повече от работа. Поне за мен е така. Късмет!
pm
Потребител

Мнениеот manuela_g » 05 Юли 2009, 22:41

За съжаление pm медицинските прегледи не са никакво изпитание, освен очния такъв, както се оказа, свидетел съм как хора с операции и такива с разкъсани сухожилия на дясна ръка (показалец), скриха това от преглеждащите ги...
Кирлива система,кирливи прегледи,субективни изпити, никаква информация за критерии за кандидатстване...
manuela_g
Нов потребител

Мнениеот iviani » 07 Юли 2009, 08:34

КОЛЕГИ, НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ, ДАЛИ ВЕЧЕ ИМА РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИЯ ИЗПИТ ЗА РАЗСЛЕДВАЩИ ПОЛИЦАИ ЗА СОФИЯ?
iviani
Младши потребител

Мнениеот tiran4o » 13 Юли 2009, 10:00

Влязох тук за да науча нещо повече за тези конкурси, но като попрочетох какво сте писали ... може и да се откажа от идеята
tiran4o
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 15 Юли 2009, 01:00

Materazzi написа:Някой много трябва да го е закъсал с перспективите пред себе си, че да се опира на "връзки", за да започне тази много меко казано прецакана работа. :mrgreen: Наред с баналните вече ниско заплащане, лоши условия на труд и липса на техническа обезпеченост идват и традиционно скофтените отношения с другите служби. И такива като 'доко три', които в живота си не са виждали обвинителен акт или присъда, си мислят, че е много лесно да превърнеш нищо не значещата за правосъдието оперативна информация на шепа правно неграмотни криминалистчета в издържан акт, който да проправи пътя от досъдебното производство към съдебната фаза на наказателния процес. И да - много е важен диоптърът - аз съм с -3.5 и имам 60 приключена дела от началото на година... Ако виждах като хората, сигурно щяха да са 100...

Как установи извършителя, Materazzi, че да приключиш 60 дела ?

Сигурно без шепата правно неграмотните криминалистчета. Явно си получил прозрение, а може и на пъп да си гледал ! (Дай боже всекиму)

И ако беше с 0,5, сигурно щеше да установиш 100 !

Ама то си е вярно - криминалистиката няма нищо общо с бумащината.

(Пази боже сляпо да прогледне - и де факто, и де юре!)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 16 Юли 2009, 18:30

Materazzi написа:Някой много трябва да го е закъсал с перспективите пред себе си, че да се опира на "връзки", за да започне тази много меко казано прецакана работа. :mrgreen: Наред с баналните вече ниско заплащане, лоши условия на труд и липса на техническа обезпеченост идват и традиционно скофтените отношения с другите служби. И такива като 'доко три', които в живота си не са виждали обвинителен акт или присъда, си мислят, че е много лесно да превърнеш нищо не значещата за правосъдието оперативна информация на шепа правно неграмотни криминалистчета в издържан акт, който да проправи пътя от досъдебното производство към съдебната фаза на наказателния процес. И да - много е важен диоптърът - аз съм с -3.5 и имам 60 приключена дела от началото на година... Ако виждах като хората, сигурно щяха да са 100...

:lol: Браво, колега!
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот nico82 » 18 Юли 2009, 13:08

Малко инфо за конкурса.

След постигнатият от мен почти максимален брой точки от участниците в теста (максималният 30 никога не е постиган) за интелигентност, се сблъсках с феноменалния изпит за Психологическа годност. След няколко разговора с познат психолог и решавайки доста тестове за такава годност, изграждайки психологически профил почти идеален за тази длъжност, уверен в себе си се явих на този изпит.
След двучасово попълване на въпросници и четиричасово чакане да бъда приет за събеседване с психолог, проведох едночасов разговор с нея при който представих моята особа във възможно най-благоприятна светлина.
При прочитането на попълнените въпросници, въпросната психоложка не успя да открие някакво явно несъответствие между думите ми и написаното в тестовете, след което последва въпроса от нея, какво точно е моето образование. Разбирайки, че то е икономическо, а не както тя е очаквала юридическо, тя започна да ме увещава колко неподходяща за мен е тази работа и че аз съм нямал работа в тази система. Съответно оценката поставена ми от нея ме извади от участие в следващата фаза на конкурса.
Моля за съвет от вас, дали има някаква възможност за независима оценка на постигнатия от мен резултат, тъй като предполагам би трябвало да се съхраняват попълнените въпросници.
За останалите на които предстои да се явят на такав изпит, мога да ги посъветвам да решават тестовете от http://tests.bg/ , тъй като тези въпроси ще им се паднат многократно във въпросниците.
nico82
Нов потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 19 Юли 2009, 12:41

Юридическото образование за длъжност разследващ полицай според мен трябва да е задължително, НО предвид че самият закон позволява и друго висше образование, не разбирам защо да не сте подходящ, колега.Още повече, че с едно икономическо образование в икономическа полиция ще се справяте много добре, а по отношение на правната част, колегите юристи ще ви помагат с консултации.Не вярвам това да е проблемът.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот nico82 » 19 Юли 2009, 23:23

Според мен юридическо образование придобито от всякакви източни, западни, северни и южни университети, е просто загуба на време и преписване по изпитите, а и нали целта на предвиденото първоначално обучение е точно такава, да се запознаят новопостъпилите с естетсвото на работата и НК и НПК.
Нима в ДП няма нито едно дело свързано с икономическо престъпление.
А щом като едни 240 човека са преценили, че може и без "право" да заемеш длъжност младши или разледващ полицай нима работа е на психоложката да поправя закона?
И все пак въпроса ми беше - Има ли някаква възможност моята психологическа годност да бъде оценена от независим орган и МВР да приеме тази оценка?
nico82
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 20 Юли 2009, 16:25

"Според мен юридическо образование придобито от всякакви източни, западни, северни и южни университети, е просто загуба на време и преписване по изпитите,"

добре де, тогава защо такъв такъв брилиянтен икономист и гениален възпитаник на Иейл като Вас, изобщо кандидатства за работа в полицията ??
marek972
Потребител

Мнениеот nico82 » 20 Юли 2009, 17:36

А защо не?
Да не би полицията да е запазено място за нереализирали се юристи? (това в кръга на шегата)

Ако не можете да ми отговорите на конкретния въпрос то поне не спамете по темата.
Благодаря ви за разбирането
nico82
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити