- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
според зависи ... 700-850 лева ...
- marek972
- Потребител
Да си дознател /разследващ полицай/ изобщо не е толкова лошо, колкото някои се опитват да го направят.Да, работата е много, работиш извънредно и до късно, но пък и адвокатите и останалите юристи са така.Не познавам никой с амбиция за развитие в правната наука, който свършва работа в 5.Все пак това не е работа в библиотека...Недостатъци са това че си "независим", т.е. реално нищо не зависи от теб, имам предвид по отношение на задължителните указания на прокурора, даваш дежурства, в които често не си доспиваш и получаваш сенки под очите, заплащането не е перфектно, но...Предимства също има.Получаваш много добра школовка в областта на наказателното право и процес, изграждаш контакти с хора от съдебната система, защото независимо от противоречие и различия, все пак работите заедно, получаваш сигурна заплата всеки месец, която не е малка, а и когато си търсиш работа след излизането от системата в някоя адвокатска кантора например, това какво си работил, повярвайте ми е от голямо значение...И все пак, тези неща които споменах са фактори, които трябва да бъдат съобразени, но не са най-важното.Най-важното е на всеки един с какво му се занимава и какво му се прави.Ако не ставате дознател по вътрешно убеждение и защото това искате точно да работите - няма да ви хареса.От друга страна не познавам хора, които да са венчани за работата си во веки веков.Като искате пробвайте, ако не ви хареса си тръгнете.
- T.A.R.A.
- Потребител
искам да ви споделя от личен опит- не се мъчете, колкото и да дадете от себе си няма да успеете, ако не си уредите нещата. ходите месеци наред по мъките- документи, изпити и накрая ви казват- съжаляваме, малко не ви достига и ви изпращат вкъщи, напълнени от нерви и много огорчени и не знаете от сега накъде, нещата са ясни, знайте че няма да сте вие , ако не сте си ......., ще ви лъжат , ще ви мотаят и пак няма да сте вие и знаете ли защо, защото на някой татко му се е обадил и вече е заел това място за което вие кандидатствате, да аз исках много да работя това, но едва ли утре отново ще отида там - на изпити да се потя и да знам че каквото и да напиша моите точки няма да стигнат, за да премина на следващия етап от конкурса. Много жалко е всичко това, но искам да ви спестя напразните усилия и нерви....Не се мъчете, не се тормозете, защото пак няма да сте вие.Знам колко е трудно, да се почне отнякъде и затова пожелавам на всички колеги , като мен много здраве и добра реализация, защото който иска рано или късно успява, а това не е задължително да е точно като дознател Успех на всички!
- ger4a
- Нов потребител
И аз от личен опит ще кажа че не си заслужава две години да обикаляш по кабинетите на съответното ОДП и да правиш усмивки на разни милиционери за да станеш дознател/разследващ полицай/.В момента разследването е сирачето в МВР за съжаление!
- 4iraka
- Нов потребител
искам да ви споделя от личен опит- не се мъчете, колкото и да дадете от себе си няма да успеете, ако не си уредите нещата. ходите месеци наред по мъките- документи, изпити и накрая ви казват- съжаляваме, малко не ви достига и ви изпращат вкъщи, напълнени от нерви и много огорчени и не знаете от сега накъде, нещата са ясни, знайте че няма да сте вие , ако не сте си ......., ще ви лъжат , ще ви мотаят и пак няма да сте вие и знаете ли защо, защото на някой татко му се е обадил и вече е заел това място за което вие кандидатствате, да аз исках много да работя това, но едва ли утре отново ще отида там - на изпити да се потя и да знам че каквото и да напиша моите точки няма да стигнат, за да премина на следващия етап от конкурса. Много жалко е всичко това, но искам да ви спестя напразните усилия и нерви....Не се мъчете, не се тормозете, защото пак няма да сте вие.Знам колко е трудно, да се почне отнякъде и затова пожелавам на всички колеги , като мен много здраве и добра реализация, защото който иска рано или късно успява, а това не е задължително да е точно като дознател Успех на всички!
Напълно си прав.Аз лично съм от "неуспелите" ,но не съжалявам,защото в последствие адвокатската професия ми допадна повече / в т.ч и от финансова гледна точка/.Понякога човек не си знае късмета и като губи не знае пък какво в последствие е спечелил.Така,че споко-забравяй го и мисли за напред.Все още адвокатурата е със свободен достъп,трудно е в началото наистина,но прие желание и финансова подкрепа от страни нещата могат да се наредят добре.
- sarbijanac
- Активен потребител
Аз също съм от неуспелите, година и половина ходене по изпити и прегледи и какво ли още не беше и накрая ми се обадиха и ми казаха , съжаляваме но друг е по подходящ и най- учтиво ми пожелаха успех в търсенето на работа. Сега се занимавам с друго и не съжалявам , за дознателската работа. Но трябваше да мине малко време за да го осъзная. Така че горе главите, с дознанието светът и възможностите не свършват. Щом не сте успели значи така е трябвало да стане и е било по добре за вас/така е отредила съдбата/. И друго за което се сещам по време на конкурса трябваше да ходим на медицински прегледи, но незнам как се случи назначиха от нашата група бременна дознателка която след няколко месеца излезе по майчинство. Оставям да си направите изводите сами
- irenna
- Младши потребител
Това,че е бременна не я ограничава по какъвто и да е начин да учавствува в различни конкурси.
Голяма част от колегите дознатели са останали разочаровани,но не се решават в условията на стагнация и криза да излязат на свободния пазар.
Голяма част от колегите дознатели са останали разочаровани,но не се решават в условията на стагнация и криза да излязат на свободния пазар.
- sarbijanac
- Активен потребител
колеги някой знае ли изпита по физическа подготовка за жени специално какво включва?
- invisible_
- Младши потребител
Вижте, съгласен съм с всички Вас и Ви благодаря за участието във форума. Кандидатствах, неуспях и толкова......, но знаете ли кое не мога да проумея- в ОДП- Хасково се обявиха 8 вакантни места, участваха около 80 кандидата и само 3- ма от " избаниците на съдбата" са юристи.Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против хората- обучавали се и завършили други специалности, но кажете ми какво икономическо или техническо би могло да има в едно разследване ? Всички колеги юристи ще ме разберат, защото знаят колко тежко и как се минаваха изпитите по Наказателно право и Наказателен процес, а няма какво да се лъжем - за тази работа си трябват поне малко обучени и имащи представа хора за какво става въпрос , нали? Вярно е , че "избраниците на съдбата " ще минат задължителната подготовка, както и колегите юристи, но и дума не може да става за базисно сравнение. Жалкото е при мен, че исках да работя тази работа, не защото просто си търся работа, знам и съм наясно, че ако не е тук и сега, то ще е някъде другаде, а просто защото това ме влечеше, а за всяка работа се иска и мерак , а не защото някой ти е помогнал и те е сложил да работиш точно това и там. Мисля си, че в системата на МВР трябват амбициозни и съвестни хора,................ но и това времето ще покаже.
Желая на колегите юристи добра реализация, където и да е тя , а на продължилите в конкурсните етапи - икономисти и техници желание и усърдна работа.
Желая на колегите юристи добра реализация, където и да е тя , а на продължилите в конкурсните етапи - икономисти и техници желание и усърдна работа.
- ger4a
- Нов потребител
съгласна съм че тези конкурси са предрешени и предварително се знае кой ще заеме свободните места, жалкото е че по този начин в тази система влизат хора, които не стават за тази работа и от там нататък е ясно, че тази система няма да функционира правилно - а ние за това ли плащаме данъци, как държавата ще функционира правилно и в съответствие с Конституцията след като в държавната администрация, в съдебната система и пр. е пълно с хора, уредени по втория начин, които са абсолютни некадърници
- milaplamenova
- Нов потребител
Аз съм от успелите. Без връзки, без много напъване... Но работата е меко казано отвратителна. Първо работя в условията на неподправена мизерия, второ работя на 70км от мястото където живея, а по време на конкурса никой не си направи труда да спомене къде аджеба са местата, за които се борим така ожесточено. Пътни не се плащат, квартирни също, даде ми се обещание за преместване при 1-ва възможност, ама вместо това преместиха 3 колежки от града, в който аз работя, по други управления от диркецията, защото не се нравели на началника... Пародия до безобразие! За взаимоотношенията с оперативни работници и районни инспектори изобщо няма да говоря - лицемерие, всякаква липса на професионална етика и колегиалност, разбира се с малки изключения, които чисто и просто идват да потвърдят правилото. И така след само 6 месеца в митичните структури на МВР аз сериозно си обмислям напускане. Тия 750 лева просто не си струват...
- Materazzi
- Младши потребител
Сериозно ли назначиха хора, които не са юристи пред юристите???Извинявайте, но това не ми се вярва...
- T.A.R.A.
- Потребител
Не знам дали Ви се вярва T.A.R.A, но Ви казвам, че на втория изпит отиват само 3 юристи, а останалите са икономисти или с някакво друго образование.
Няма нищо странно в това, като се имат в предвид промените на ЗМВР от / мисля, че беше ноември / 2008 год.
Вервате, не вервате, това е , законът си е закон и трябва да се спазва
Успех на всички Ви !
Няма нищо странно в това, като се имат в предвид промените на ЗМВР от / мисля, че беше ноември / 2008 год.
Вервате, не вервате, това е , законът си е закон и трябва да се спазва
Успех на всички Ви !
- ger4a
- Нов потребител
Здравейте! Смятате ли че има смисъл да се пробвам да стана дознател предвид това, че нямам юридически стаж въпреки юр. си образование? Изчетох почти всички мнения за ужасните условия на работа и т.н. Малко съм разколебана.След дипломирането си работих дълго време в друг бранш, но винаги съм искала да се занимавам именно с това. На 35 год. съм.
- dimi_dimi
- Нов потребител
Мнение от dimi_dimi на 03 Апр 2009 09:37 pm
Здравейте! Смятате ли че има смисъл да се пробвам да стана дознател предвид това, че нямам юридически стаж въпреки юр. си образование? Изчетох почти всички мнения за ужасните условия на работа и т.н. Малко съм разколебана.След дипломирането си работих дълго време в друг бранш, но винаги съм искала да се занимавам именно с това. На 35 год. съм.
Ключовите думи тук са - винаги съм искала да се занимавам именно с това.Конкурсите, противно на всички, които си мислят обратното не са предрешени, просто защото аз ходих на такъв, спечелих си и си ме назначиха.Така че има ли връзкари или не, няма да обсъждам, защото не това е темата.Ако имате желание, пробвайте.
Ключовите думи тук са - винаги съм искала да се занимавам именно с това.Конкурсите, противно на всички, които си мислят обратното не са предрешени, просто защото аз ходих на такъв, спечелих си и си ме назначиха.Така че има ли връзкари или не, няма да обсъждам, защото не това е темата.Ако имате желание, пробвайте.
- T.A.R.A.
- Потребител
Е пробвайте,уот опит глава не боли.Пък и да не стане не е толкова проблем.
Аз понякой път направо се чудя на нашите дознатели като вземат да ме питат-ама изкарвате ли адвокатите колкото нашите заплати ?
Не-не изкарваме.Спестяваме си от закуските
Аз понякой път направо се чудя на нашите дознатели като вземат да ме питат-ама изкарвате ли адвокатите колкото нашите заплати ?
Не-не изкарваме.Спестяваме си от закуските
- sarbijanac
- Активен потребител
тънката идея на новия ЗМВР бе за дознатели да се назначават послушници, точно затова прокараха това безумие с неюридическото образование.
на всеки е ясно колко точно е независим дознателя в работата си, и как всичко което направи минава през (не)одобрението на началника на РУ-то.
само че юриста може да подържа аргументирано и обоснавано, че липсата на каквито и да е доказателства, освен изтръгнатото с два шамара самопризнание, не са достатъчни делото да завърши с обвинително заключение, но весдесъщата статистика и не по-малко вездесъщия картон за разкрито, както и началника, чиито устни и писмени указания за задължителни според НКП )) ти казват-обвини го !!
за това най добрия приятел на дознателя е прокурора (нищо че самия прокурор на моменти се държи сякаш дознателя е едн нищо), просто сред останалите полицаи в повечето случаи ( но не и в моя) той се чувства като чуждо тяло.
това беше и идеята да жбъде сменена думата "дознател" с безумното легнал ..тъй де разследващ полицай..
вярно че дознател идва от руското "дознаватель", но поне имаше някаква тежест.
а сега ..според новия ЗМВР разследващия полицай не е полицай (полицейски орган)
безумие, което оказа се преди седмица самите депутати от правната комисия не го знаеха(четох им една стенограма за новите промени в НК в parliamnet.bg)_ !!
така че сега с тези неюристи ще назначат точно тези посушковци, които им трябваха ...и сега разследванео вече ще цъфне !! няма как!!
на всеки е ясно колко точно е независим дознателя в работата си, и как всичко което направи минава през (не)одобрението на началника на РУ-то.
само че юриста може да подържа аргументирано и обоснавано, че липсата на каквито и да е доказателства, освен изтръгнатото с два шамара самопризнание, не са достатъчни делото да завърши с обвинително заключение, но весдесъщата статистика и не по-малко вездесъщия картон за разкрито, както и началника, чиито устни и писмени указания за задължителни според НКП )) ти казват-обвини го !!
за това най добрия приятел на дознателя е прокурора (нищо че самия прокурор на моменти се държи сякаш дознателя е едн нищо), просто сред останалите полицаи в повечето случаи ( но не и в моя) той се чувства като чуждо тяло.
това беше и идеята да жбъде сменена думата "дознател" с безумното легнал ..тъй де разследващ полицай..
вярно че дознател идва от руското "дознаватель", но поне имаше някаква тежест.
а сега ..според новия ЗМВР разследващия полицай не е полицай (полицейски орган)
безумие, което оказа се преди седмица самите депутати от правната комисия не го знаеха(четох им една стенограма за новите промени в НК в parliamnet.bg)_ !!
така че сега с тези неюристи ще назначат точно тези посушковци, които им трябваха ...и сега разследванео вече ще цъфне !! няма как!!
- marek972
- Потребител
Някой знае ли кога ще бъдат назначенията за спечелилите конкурса в гр. Хасково.
- korektiv
- Нов потребител
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
София 1000, ул. “6-ти септември” № 2
Рег. № К - 2433 Екз. №
16.04.2009 г.
З А П О В Е Д
ОТНОСНО: Обявяване на конкурс за постъпване на държавна служба в
МВР в Областна дирекция на МВР - Бургас на вакантни
длъжности от категория Г - инспектор
На основание чл. 180 и чл. 217 от Закона за Министерството на вътрешните работи и Наредба рег. № Iз-1009/04.07.2006 г. за условията и реда за постъпване на държавна служба в МВР /Обн. в ДВ, бр. 68/22.08.2006 г., изм. и доп. в ДВ, бр. 59/20.07.2007 г./,
І. ОБЯВЯВАМ конкурс за постъпване на държавна служба в МВР за 9 /девет/ вакантни длъжности - младши разследващ полицай - старши разследващ полицай от категория Г - инспектор в Областна дирекция на МВР - Бургас.
IІ. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ ЗА ЗАЕМАНЕ НА
ДЛЪЖНОСТТА:
1. ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ:
1.1 Да имат само българско гражданство;
1.2 Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, или не са освободени от наказателна отговорност за извършено умишлено престъпление от общ характер с налагане на административно наказание по член 78а от Наказателния кодекс;
1.3 Да не са привлечени като обвиняеми или не са подсъдими за умишлено престъпление от общ характер.
2. СПЕЦИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ:
2.1 Да не са по-възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса /изискването не се прилага за кандидати-настоящи и бивши служители на МВР/;
2.2 Да не са стажанти в МВР;
2.3 Да притежават висше образование и стаж, както следва:
2.3.1 за длъжността младши разследващ полицай:
- минимална образователно-квалификационна степен “бакалавър”;
2.3.2 за длъжността разследващ полицай:
а/- минимална образователно-квалификационна степен “бакалавър”;
- една година стаж като младши разследващ полицай.
б/ висше юридическо образование;
- най-малко една година юридически стаж или една година стаж като младши разследващ полицай.
2.3.3 за длъжността старши разследващ полицай:
- висше юридическо образование;
- най-малко четири години юридически стаж или три години стаж като разследващ полицай.
3. Да са клинично здрави, да не страдат от психични заболявания и да са годни по медицински показатели за държавна служба в МВР;
4. Да притежават или да получат достъп до класифицирана информация с ниво на сигурност “Секретно”.
ІІІ. РЕД ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ:
1. В двадесет дневен срок от датата на публикуване на обявлението по реда на чл. 180, ал. 3 от Закона за МВР, кандидатите, които отговарят на обявените общи и специфични изисквания, могат да подадат в сектор “Човешки ресурси” при Областна дирекция на МВР - Бургас, заявление до председателя на конкурсната комисия за участие в конкурса и анкетна карта по образец, като представят следните документи /копия от тях/:
1.1 лична карта;
1.2 диплома /нотариално заверено копие/ за завършено висше образование /при издадена диплома от чуждестранно учебно заведение-удостоверение за признато образование/;
1.3 декларация, че кандидата има само българско гражданство;
1.4 свидетелство за съдимост за работа в МВР;
1.5 документ, че не е привлечен като обвиняем или не е подсъдим за умишлено престъпление от общ характер;
1.6 декларация по чл. 4, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на личните данни;
1.7 съгласие за проучване по Закона за защита на класифицираната информация;
1.8 други документи, които имат отношение към конкурса /дипломи, удостоверения, сертификати/.
2. Не се приемат документи, подадени след срока по т. 1.
3. В срока за подаване на документи за конкурса, кандидатите следва да се явят пред съответната експертно-лекарска комисия за удостоверяване на годността им по медицински показатели за държавна служба в МВР, а експертно-лекарската комисия в същия срок по служебен път да изпрати медицинското им свидетелство до сектор “Човешки ресурси” при ОД на МВР - Бургас.
IV. КОНКУРСНИ ЕТАПИ:
1. Тест за изследване на интелектуалните способности и правната подготовка.
2. Психологическо изследване.
3. Заключително интервю.
V. Конкурсната процедура се провежда в срок до два месеца от обявяване на конкурса по реда на чл. 180, ал. 3 от Закона за МВР.
VI. Областна дирекция на МВР - Бургас да обяви заповедта за конкурса по реда на чл. 180, ал. 3 от ЗМВР.
Заповедта да се публикува в електронната страница на дирекция “Човешки ресурси”- МВР в Internet и Intranet и да се изпрати на основните структури по чл. 9 от ЗМВР за сведение, изпълнение и обявяване по подходящ начин.
МИНИСТЪР:
/М. Миков/
София 1000, ул. “6-ти септември” № 2
Рег. № К - 2433 Екз. №
16.04.2009 г.
З А П О В Е Д
ОТНОСНО: Обявяване на конкурс за постъпване на държавна служба в
МВР в Областна дирекция на МВР - Бургас на вакантни
длъжности от категория Г - инспектор
На основание чл. 180 и чл. 217 от Закона за Министерството на вътрешните работи и Наредба рег. № Iз-1009/04.07.2006 г. за условията и реда за постъпване на държавна служба в МВР /Обн. в ДВ, бр. 68/22.08.2006 г., изм. и доп. в ДВ, бр. 59/20.07.2007 г./,
І. ОБЯВЯВАМ конкурс за постъпване на държавна служба в МВР за 9 /девет/ вакантни длъжности - младши разследващ полицай - старши разследващ полицай от категория Г - инспектор в Областна дирекция на МВР - Бургас.
IІ. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ ЗА ЗАЕМАНЕ НА
ДЛЪЖНОСТТА:
1. ОБЩИ ИЗИСКВАНИЯ:
1.1 Да имат само българско гражданство;
1.2 Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, или не са освободени от наказателна отговорност за извършено умишлено престъпление от общ характер с налагане на административно наказание по член 78а от Наказателния кодекс;
1.3 Да не са привлечени като обвиняеми или не са подсъдими за умишлено престъпление от общ характер.
2. СПЕЦИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ:
2.1 Да не са по-възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса /изискването не се прилага за кандидати-настоящи и бивши служители на МВР/;
2.2 Да не са стажанти в МВР;
2.3 Да притежават висше образование и стаж, както следва:
2.3.1 за длъжността младши разследващ полицай:
- минимална образователно-квалификационна степен “бакалавър”;
2.3.2 за длъжността разследващ полицай:
а/- минимална образователно-квалификационна степен “бакалавър”;
- една година стаж като младши разследващ полицай.
б/ висше юридическо образование;
- най-малко една година юридически стаж или една година стаж като младши разследващ полицай.
2.3.3 за длъжността старши разследващ полицай:
- висше юридическо образование;
- най-малко четири години юридически стаж или три години стаж като разследващ полицай.
3. Да са клинично здрави, да не страдат от психични заболявания и да са годни по медицински показатели за държавна служба в МВР;
4. Да притежават или да получат достъп до класифицирана информация с ниво на сигурност “Секретно”.
ІІІ. РЕД ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ:
1. В двадесет дневен срок от датата на публикуване на обявлението по реда на чл. 180, ал. 3 от Закона за МВР, кандидатите, които отговарят на обявените общи и специфични изисквания, могат да подадат в сектор “Човешки ресурси” при Областна дирекция на МВР - Бургас, заявление до председателя на конкурсната комисия за участие в конкурса и анкетна карта по образец, като представят следните документи /копия от тях/:
1.1 лична карта;
1.2 диплома /нотариално заверено копие/ за завършено висше образование /при издадена диплома от чуждестранно учебно заведение-удостоверение за признато образование/;
1.3 декларация, че кандидата има само българско гражданство;
1.4 свидетелство за съдимост за работа в МВР;
1.5 документ, че не е привлечен като обвиняем или не е подсъдим за умишлено престъпление от общ характер;
1.6 декларация по чл. 4, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на личните данни;
1.7 съгласие за проучване по Закона за защита на класифицираната информация;
1.8 други документи, които имат отношение към конкурса /дипломи, удостоверения, сертификати/.
2. Не се приемат документи, подадени след срока по т. 1.
3. В срока за подаване на документи за конкурса, кандидатите следва да се явят пред съответната експертно-лекарска комисия за удостоверяване на годността им по медицински показатели за държавна служба в МВР, а експертно-лекарската комисия в същия срок по служебен път да изпрати медицинското им свидетелство до сектор “Човешки ресурси” при ОД на МВР - Бургас.
IV. КОНКУРСНИ ЕТАПИ:
1. Тест за изследване на интелектуалните способности и правната подготовка.
2. Психологическо изследване.
3. Заключително интервю.
V. Конкурсната процедура се провежда в срок до два месеца от обявяване на конкурса по реда на чл. 180, ал. 3 от Закона за МВР.
VI. Областна дирекция на МВР - Бургас да обяви заповедта за конкурса по реда на чл. 180, ал. 3 от ЗМВР.
Заповедта да се публикува в електронната страница на дирекция “Човешки ресурси”- МВР в Internet и Intranet и да се изпрати на основните структури по чл. 9 от ЗМВР за сведение, изпълнение и обявяване по подходящ начин.
МИНИСТЪР:
/М. Миков/
- dizhel
- Потребител
Съвсем не е вярно, че дознанието, тоест разследването е "сирачето" в МВР ! Ако има нещо подобно, то това си го направиха сами тези дознатели, които напуснаха, като видяха, че ще трябва да се работи.
От друга страна дебелите глави още умуват дали да направят от дознанието нов вид "Следствие" или да оставят нещата да се развият сами, ама тях да не ги закачат. Появи се просто решение ! Всички "наколенки", които се направиха спрямо дознателите бяха с цел да не остане МВР без кадри.
Наистина е вярно, че дознателят (РП) не е независим. Зависим е от:
1. Началника;
2. Прокурора (по-точно настроението му);
3. Фактическата обстановка в структурата, в която работи (визирам субективния фактор);
4. От финансовото си състояние (колко често се бъгва компютъра, колко често се сменя тонер-касетата, има ли пари за хартия и т.н.)
5. От пола си (по-независими са мъжете, при това несемейните, предвид липсата на императивни задължения извън работата);
Според мен всичко зависи от това, с каква нагласа си влязъл в тази работа - с цел да направиш 2 години юридически стаж и после да избягаш като плъх от кораба, оставяйки стотици забатачени дела или наистина искаш да си дознател - разследващ орган (разследващ полицай). Ето тук най-често се къса връзката ! Бил съм и дознател (в момента не съм - по собствено желание!) и виждам какво става. Дознателят в момента в същност нищо не разследва, а преповтаря редица действия, (вкарва в процесуалната им форма факти и обстоятелства), установени вече от други хора, също полицаи !
Пази боже от криворазбрани или по-точно криворазбиращи "целта на занятието" дознатели. В тази връзка даже не ми е ясно, защо след поредните плиткоумни промени, на дознателите им сложиха точно думата "полицаи" след думата "разследващи", предвид това, че те самите не искат да бъдат полицаи ! В крайна сметка работата на всички в системата на МВР следва да бъде насочена към предотвратяване, разследване и РАЗКРИВАНЕ на престъпления, а не към ОТРАБОТВАНЕ на същите ! Всевластен в последно време е принципът - "Най доброто дознание е спряното дознание!".
Времето си тече, дните си минават, началниците се сменяват, НК и НПК също, в последно време и компютрите са нови и безплатни, както някой написа " .....и заплата си взимате редовно, а тя не е малка... ", само че в крайна сметка от всичко това ГУБЯТ пострадалите от престъпления, а ония другите остават без възмездие.
Горното за Ваше сведение !
От друга страна дебелите глави още умуват дали да направят от дознанието нов вид "Следствие" или да оставят нещата да се развият сами, ама тях да не ги закачат. Появи се просто решение ! Всички "наколенки", които се направиха спрямо дознателите бяха с цел да не остане МВР без кадри.
Наистина е вярно, че дознателят (РП) не е независим. Зависим е от:
1. Началника;
2. Прокурора (по-точно настроението му);
3. Фактическата обстановка в структурата, в която работи (визирам субективния фактор);
4. От финансовото си състояние (колко често се бъгва компютъра, колко често се сменя тонер-касетата, има ли пари за хартия и т.н.)
5. От пола си (по-независими са мъжете, при това несемейните, предвид липсата на императивни задължения извън работата);
Според мен всичко зависи от това, с каква нагласа си влязъл в тази работа - с цел да направиш 2 години юридически стаж и после да избягаш като плъх от кораба, оставяйки стотици забатачени дела или наистина искаш да си дознател - разследващ орган (разследващ полицай). Ето тук най-често се къса връзката ! Бил съм и дознател (в момента не съм - по собствено желание!) и виждам какво става. Дознателят в момента в същност нищо не разследва, а преповтаря редица действия, (вкарва в процесуалната им форма факти и обстоятелства), установени вече от други хора, също полицаи !
Пази боже от криворазбрани или по-точно криворазбиращи "целта на занятието" дознатели. В тази връзка даже не ми е ясно, защо след поредните плиткоумни промени, на дознателите им сложиха точно думата "полицаи" след думата "разследващи", предвид това, че те самите не искат да бъдат полицаи ! В крайна сметка работата на всички в системата на МВР следва да бъде насочена към предотвратяване, разследване и РАЗКРИВАНЕ на престъпления, а не към ОТРАБОТВАНЕ на същите ! Всевластен в последно време е принципът - "Най доброто дознание е спряното дознание!".
Времето си тече, дните си минават, началниците се сменяват, НК и НПК също, в последно време и компютрите са нови и безплатни, както някой написа " .....и заплата си взимате редовно, а тя не е малка... ", само че в крайна сметка от всичко това ГУБЯТ пострадалите от престъпления, а ония другите остават без възмездие.
Горното за Ваше сведение !
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
|
|