начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот marmaid » 15 Сеп 2008, 18:00

От кога са започнали назначенията в София?
marmaid
Младши потребител

Мнениеот katia20071978 » 15 Сеп 2008, 21:44

m \":oops:\" armaid написа:От кога са започнали назначенията в София?
колеги кажете ми моля ви кога сте кандидаствали за тези конкурси ?? защото и аз си интересувам но обявления нови на сайта но мвр няма от 23 април ?! Наскоро намерих обява в бюро по труда но не можаха да ми отговорят къде точно да намеря обявлението . Просто съм много учудена !! И най _ вече да ви питам по новия или по стария закон за мвр ще са конкурсите защото в тази система няма нищо логино ?
katia20071978
Младши потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 16 Сеп 2008, 11:26

Dnes hodih pak da pitam v nasheto ODP /KARDJALI/ koga se ochakvat naznachenia. Nishto nikoi ne znae. Dori zvaniaha do konkursnia centar v Stara Zagora. I ot tam - palno nevidenie. Vchera puk zvaniah lichno v Ministerstvoto. Ot tam puk mi kazaha, che nishto ne znaiat.

IMA LI NIAKOI, KOITO MOJE DA NI KAJE K O G A S E O C H A K V A T N A Z N A C H E N I A????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

p.p. Sorry za latinicata.
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот Hristov838 » 16 Сеп 2008, 15:34

И аз мислех да звъня в министерството, но предположих че няма да дадат инфо. Освен да дебнем г-н Миков в някое предаване на живо и някой да се обади в ефир да зададе въпроса! :D Аз мисля,че само той знае...
Hristov838
Младши потребител

Мнениеот policai » 16 Сеп 2008, 21:12

marek972 написа:до приемането на Правилника всичко е замразено ...
обаче кеф ..наш`те ОР примират от страх, че май ще ги натоварят с някои неотложни действия по разследването ... вижда се краят на написаните им сведения с два-три реда на салфетки ...

С цялото ми уважение, считам постинга Ви за неуместен.
Първо, нищо не е замразено/ не ми е ясен подобен термин/, не сме в ЦЕРН все пак. :wink:

Второ, ако Ваш`те ОР примират от страх да водят разследване с/у НИ, което в частност се състои до оглед и евентуално изземване/ако има какво/, то не знам къде Ви е местоработата, но заповядайте при нас, тук си ги работим нещата екипно, пък и не си вадим "мръсното бельо" по форуми или пред шефове, просто има работа и си я вършим. Провинция сме, ама сме пичове! :D
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 17 Сеп 2008, 12:36

Veche dva dni zvania v ministerstvoto - v choveshki resursi- tam ne znaiat, opitvam se dva dni da se svarja sas sekretarkata na ministara - ne mogat da me svarjat...
KOLEGI, TARPENIETO NI ZAPOCHNA DA SE IZCHERPVA. DAITE PREDLOJENIA PO KAKAV NACHIN DA NASTOIAVAME I KAK DA POSTAPIM. NEKA ZAPOCHNEM DA SI TARSIM PRAVATA.

DNES POCHTI IZTICHA TRETI MESEC OT PRIKLUCHVANETO NA KONKURSA!
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот Hristov838 » 17 Сеп 2008, 14:21

Подкрепям те колега! И моето търпение се изчерпа...Чудя се дали това чакане не е част от психологическата ни подготовка и да видят достатъчно мотивирани ли сме да започнем така бленуваната работа! В рамките на шегата. Но честно казано мисля че няма никакъв начин да пришпорим нещата. Вчера говорих с един дознател започнал след предния конкурс. Чакал е около 2 мес. и половина.
Hristov838
Младши потребител

Мнениеот marmaid » 17 Сеп 2008, 14:49

И аз съм вече на границата - това не прилича на нищо! Не знам дали ще успеем да разберем нещо от министерството - май там никога нищо не знаят!
Ще опитам и аз да ги тормозя. Ако разбера нещо ще пиша.
marmaid
Младши потребител

Мнениеот marmaid » 17 Сеп 2008, 15:48

Колеги, преди 10 минути говорих с Човешки ресурси в министерството, обясних за какво се обаждам и жената с която разговарях ми каза: "За момента всички назначения са спрени, защото до края на месеца ръководството трябва да взема решения относно правилника и новите щатни бройки. Ние не сме застрашени да не ни вземат. Заповедите ни са изготвени и чакат да бъдат подписани."
Така, че отново стискаме зъби, пием си успокоителните и чакаме!
Ако някой научи нещо ново нека пише.
marmaid
Младши потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 17 Сеп 2008, 18:08

Dnes i az se obajdah do Choveshki resursi i na men mi kazaha sashtoto - za pravilnika i shtatnite broiki, no ne mi kazaha v kakav srok shte stane vsichko tova. Ako nqkoi znae - neka da spodeli.
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот marek972 » 17 Сеп 2008, 20:53

policai написа:
marek972 написа:до приемането на Правилника всичко е замразено ...
обаче кеф ..наш`те ОР примират от страх, че май ще ги натоварят с някои неотложни действия по разследването ... вижда се краят на написаните им сведения с два-три реда на салфетки ...

С цялото ми уважение, считам постинга Ви за неуместен.
Първо, нищо не е замразено/ не ми е ясен подобен термин/, не сме в ЦЕРН все пак. :wink:

Второ, ако Ваш`те ОР примират от страх да водят разследване с/у НИ, което в частност се състои до оглед и евентуално изземване/ако има какво/, то не знам къде Ви е местоработата, но заповядайте при нас, тук си ги работим нещата екипно, пък и не си вадим "мръсното бельо" по форуми или пред шефове, просто има работа и си я вършим. Провинция сме, ама сме пичове! :D

Че сме пичове, пичове сме , но...
на няколко пъти не само от мен ви бе казано, че вие сте рядко изключение от общото правило. А то най просто казано е дознателската работа е в пъти по натоварена от работатата на оперативния работник, за вас (нямам предвид вас лично) ние не сме , и никога няма да бъдем полицаи. За пример ще ви дам факта, че в нашето РПУ сме двама дознатели и се въртим дежурни всяка седмица. А и двамата живеем на 60 килметра от дома си, в същото време шестимата ОР дават дежурен по РПУ един път на 20 дни !!
Когато вече стане произшествие оперативния не идва (ако и да живее в същия град) а чакат единствено нас да пристигнем бързо с личния си автомобил след около 1 час.
Ние сме чисто и просто дълго търсения и в крайна сметка намерения грешник за всичко в тази система. Между другото затова драги нови колеги- дознатели не ви назначават, защото ако бройката на сегашните 1800 дознатели нарастне до желаната 10 000, то работата може и да потръгне, а никой няма интерес от това ... за какво се трепаха господа адвокатите от парламента да приемат малоумния НПК, писан с омраза и недоверие към разследващите .
Само дето взех вече да се повтарям и малко почна да ми омръзва ..
Със здраве колега и приемете моите дълбоки уважения, но все пак сте единици за съжаление ...
marek972
Потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 18 Сеп 2008, 11:24

Новите щатни бройки...хм, ами ако в новите щатни разписания бройките намалеят, няма ли опасност да не ни назначат?
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот Hristov838 » 18 Сеп 2008, 12:44

Сигурно става въпрос за бройката за бъдещите конкурси. А нашите заповеди щом са изготвени и чакат само подпис...Е според мен това е работа точно за 5 мин.Лошото е че пак не се обвързват с конкретни срокове!
Колеги пратете ми на ЛС тези телефони, че и аз да звъня.
Hristov838
Младши потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 18 Сеп 2008, 15:39

02/9825000 -това е централата на Министерството. От там ще те свържат с Човешки ресурси".
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот Hristov838 » 19 Сеп 2008, 10:13

Сутринта звънях в МВР, пренасочиха ме 5 пъти и накрая никаква информация не получих. Казаха ми да звъня в нашето ОДП,а там няма откъде да знаят. :cry:
Hristov838
Младши потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 19 Сеп 2008, 12:55

Az navartiah 20 leva telefon, dokato uspiaha da me svarjat. A e sramota, che samite nie se nalaga da zvanim da si iziskvame informacia, sled kato tova e rabota na Choveshki resursi.
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот Hristov838 » 21 Сеп 2008, 12:55

Колеги, днес от 18 по НТВ в предаването "На 4 очи" ще гостува мин. Миков. Който има възможност нека да го гледа.Може да се каже нещо по нашия въпрос. А ако има и тел. връзка може някои да се обади и да попита директно.
Hristov838
Младши потребител

Re: ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ - ПРЕЦАКВАНЕТО

Мнениеот mypoints » 21 Сеп 2008, 13:53

kenn4o написа:Колеги, интересувам се от конкурсите за дознатели. Кога ще има скоро и по каква процедура. Моля запознатите да изпращат мнения.

вие сте луди ненормалници да ставате дознатели :!: :idea:
mypoints
Потребител

Мнениеот marek972 » 21 Сеп 2008, 14:28

Hristov838 написа:Колеги, днес от 18 по НТВ в предаването "На 4 очи" ще гостува мин. Миков. Който има възможност нека да го гледа.Може да се каже нещо по нашия въпрос. А ако има и тел. връзка може някои да се обади и да попита директно.

този бих го попитал две неща ...
защо преди да се приеме ЗМВР нагло излъга, че ще се заеме сериозно с проблемите на досъдебното производство .. и защо преди 7-8 години престъпленията се разследваха от 10 000 дознатели и следователи, а сега са само 1700 дознатели и нищо не се прави за запълване на бройката ... като изключим малоумната идея агрономи и
счетоводители след кратък тримесечен курс по право (!!!) да пишат постановления за привличане на обвиняем !!
marek972
Потребител

Мнениеот Hristov838 » 21 Сеп 2008, 18:48

Колеги, в предаването "На 4 очи" министър Миков каза че във вторник ще подпише около 50 заповеди за назначаване на разследващи полицаи.
Hristov838
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити