начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Дацата ми са съсобственици на имот, продажба възможна ли е?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот liolio » 21 Сеп 2008, 13:47

всеки казва, че имате по 1/3 идеална част от имота, но я си представете , че съпругът Ви е направил завещание , в което е разпоредил нещо друго (включително може да бъде учредено право на ползване на майка му на същия този имот). най-добре идете при адвокат, за да нямате проблеми впоследствие, когато ще е наложително да посетите, познайте какво - адвокат.
liolio
Младши потребител

Re: Дацата ми са съсобственици на имот, продажба възможна ли е?

Мнениеот Magnollia » 01 Окт 2008, 11:09

Не мага да се начудя на колеги, които започват да изнасят морално-етични лекции на клиенти/питащи.

Правото не всякога се покрива със справедливостта, но все пак въвежда някакъв ред. Питащата зададе въпрос. Ако някой има желание да отговори, повтарям желание! може чиста и просто да го направи. Не е длъжен и никой не му държи сметка, ако не го направи.

Но не мога да се съглася с такива изявления. И това, че някой колега е имал "подобно дело" нищо не значи. Дори и да не продаде имота питащата е в пълното право да иска от свекърва си да напусне апартамента. Закона й дава правата, не морала!

А вие питате ли се дали й е възможно да съжителства със свекърва си! Дали не са в лоши отношения и т.н. Не е ли по-важно спокойствието и сигурността на децата. Причините за желанието й да живее отделно може да са всякакви. Не е ли възможно питащата да е срещнала някого ,с когото да иска да живее и това да не е възможно именно поради факта, че и свекърва й се е настанила в апартамента? Може да търси сигурност за децата си и т.н.
Все пак живота й продължава.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот Darla » 03 Окт 2008, 21:14

Magnollia, не поглеждах вече в тази тема, защото счетох, че повече коментари няма да има, но вие приятно ме изненадахте! Благодаря за разбирането!

================================================

Have a big dream, take small steps! :D
Darla
Младши потребител

Мнениеот betina » 06 Окт 2008, 01:18

Ако още не сте се справили с въпросното разрешение, съветвам ви да убедите съда, че парите от продажбата ще внесете по сметка на децата, като вместо полагащите им се по1/3 ще получат по 1/2, което вече е в техен интерес. За жилището, което искате да продадете, съда ще назначи вещо лице, което да го оцени. Наскоро имах подобен на вашия случай и процедурата е тази, която ви описах.
betina
Потребител

Мнениеот Darla » 07 Окт 2008, 22:47

betina, още нищо не съм предприела, но благодаря за съвета!
Darla
Младши потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба