- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОСТЪКЛЯВАНЕ НА БАЛКОН?
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
ОСТЪКЛЯВАНЕ НА БАЛКОН?
ЩЕ ВИ БЪДА БЛАГОДАРЕН АКО МИ КАЖЕТЕ КЪМ КОГАОТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНА, ЗА ДА ПОЛУЧА РАЗРЕШЕНИЕ ДА ОСТЪКЛЯ БАЛКОНА СИ. ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ ДА СЪМ ПОЛУЧИЛ АКТ 16, ТЪЙ КАТО СГРАДАТА Е НОВА?
- ИВАН ДЕЯНОВ
Re: ОСТЪКЛЯВАНЕ НА БАЛКОН?
Съгласно чл.147 от ЗУТ не се изисква одобряване на инвестиционен проект, когато става въпрос за “остъкляване на балкони и лоджии, с изключение на разположените към първостепенната улична мрежа”.
Така че, ако балкона ви гледа към заден двор например, няма проблем да си го остъклите.
Така че, ако балкона ви гледа към заден двор например, няма проблем да си го остъклите.
- Гери
Едно малко допълнение към отговора на Гери:
"не се изисква одобряване на инвестиционен проект" ПРИ ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ за остъкляване на балкон, но следва да се представи становище на ИНЖЕНЕР-КОНСТРУКТОР....
"не се изисква одобряване на инвестиционен проект" ПРИ ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ за остъкляване на балкон, но следва да се представи становище на ИНЖЕНЕР-КОНСТРУКТОР....
- Инот
Точно така, а компетентния орган е главния архитект на общината, а ако имате райониране - най-вероятно е гл. архитект на района /при делегирана компетентност/.
Колкото до това - може ли преди акт 16? МОЖЕ, но НЕ МОЖЕ официално да живеете в сграда ,без акт 16. Изключение - за сгради от 4-та вкл. категория нагоре вече не се прави акт 16, а се регистрират в Общината. Много грубо казано -региктрацията се приравнява на разрешение за ползване.
Колкото до това - може ли преди акт 16? МОЖЕ, но НЕ МОЖЕ официално да живеете в сграда ,без акт 16. Изключение - за сгради от 4-та вкл. категория нагоре вече не се прави акт 16, а се регистрират в Общината. Много грубо казано -региктрацията се приравнява на разрешение за ползване.
-
scribtor - Потребител
Благодаря ви! До тук успокоително, но... По план на балкона се предвижда да бъде изграден парапет от винкел. Ако го остъкля, конструкцията трябва да е друга и се нарушава фасадата на сградата - дано това не е проблем. Как мога да се свържа с инженер-конструктор?
- ИВАН ДЕЯНОВ
не ти трябва разрешение от никой, не се занимавай с глупави формалности ами си го остъкли като пич
- остъклил си балкона вече
Но остава риска комшиите да те топнат пред общината и да си платиш глобата.
Стига с тия мисловни категории от мачалото на 90-те - на истинския мъж не му трябва разрешение от общината зада си остъкли балкона е това вече е простотия
Стига с тия мисловни категории от мачалото на 90-те - на истинския мъж не му трябва разрешение от общината зада си остъкли балкона е това вече е простотия
- Che
Имам много голям проблем и моля за помощ.Преди две години остъклих терасата си,която се намира на последния етаж в жилищна кооперация в центъра на София.Оказа се,че съседите от долу,които години на ред ме молеха да оправя течовете,не са съгласни с това.Те живеят постоянно в Гервания,но това не им пречи да създават постоянни проблеми на съседите си.Подадоха жалба до Общината, а също и до ДНСК.Без да знам за огледи и без да съм уведомена за това,получих вчера писмо,че трябва да осигуря достъп до имота.Не знам какво да правя,а съм вложила доста пари в ремонта на покрива и затварянето на терасата.Имам и нотариално заверено съгласие на съседите за остъкляването на балкона,който впрочем гледа към вътрешния двор и отсрещната кооперация се намира наповече от 30 м от мен и е по-висока.
- debilgates
- Нов потребител
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
- todorb2000
- Потребител
Загрозява се фасадата при остъкляването на балкони. Не знам от къде е тази мания, но балкона си има своето място - има нужда от проветрение и т.н.
Но въпрос на вкус, както казват.
Но въпрос на вкус, както казват.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|