начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Liamar » 28 Фев 2008, 17:31

Няма ли някой, който се е върнал вече от изпита или положението е трагично и не ви се споделя?
Liamar
Младши потребител

Мнениеот i_milev » 28 Фев 2008, 17:32

Колеги, има ли някои, които вече са минали изпита? Ако има споделете как минава
i_milev
Младши потребител

Мнениеот bubamara2 » 28 Фев 2008, 20:15

Тежко ще да е било... Да му мислим ние утрешните!!! Ще си пазим страх с evel
bubamara2
Потребител

Мнениеот i_milev » 28 Фев 2008, 20:32

bubamara2 написа:Тежко ще да е било... Да му мислим ние утрешните!!! Ще си пазим страх с evel

Да се надяваме, че вие ще сте по-разговорливи утре след изпита
i_milev
Младши потребител

Мнениеот bubamara2 » 28 Фев 2008, 20:34

Зависи... По това време може вече да празнуваме...
bubamara2
Потребител

Мнениеот ani_kancheva » 28 Фев 2008, 22:56

При мен не мина много добре :cry: ! Падна ми се възражението по 250 ГПК и обезпечение,спиране и прекъсване по АПК! Цитирам: първия въпрос не го развихте по най-добрия начин, втория много добре,но той все пак е по АПК(т.е че по ГПК е много по-важно как ще си развиеш въпроса)!И така,нямам шанс да се класирам с тази оценка!
Имаше колеги,които казаха по 2 изречения по ГПК и после им писаха 5 и 6!Поне докато аз бях в залата това се случи,аз излязох 7 или 8ма след това незнам!
Успех на всички!!!Дано имате повече късмет от мен и не се ядосвайте-всяко зло за добро!!!
ani_kancheva
Младши потребител

Мнениеот bubamara2 » 28 Фев 2008, 23:28

Мерси, Ани! От твойте думи разбирам, че май всичко е на късмет.... Дано и на теб да ти е на късмет, че тук не ти е провървяло...
bubamara2
Потребител

Мнениеот i_milev » 29 Фев 2008, 00:28

Мерси!!! Значи пак ще трябва да се надяваме на късмете. На Ани успех!
i_milev
Младши потребител

Мнениеот Liamar » 29 Фев 2008, 11:45

Ани, кои са изпитващите и спазва ли се реда на влизане съобразно номера по ред в списъка за деня. И още питат ли те в момента работиш ли като ДСИ или не и заяждат ли се въобще? Имаше ли някой който да говори за принципите и ако да кои от тях изброи, ако се сещаш разбира се...Сажалявам за теб, аз съм мн. предубедена към този конкурс, така че си обяснявам нещата не със знанието на някои колеги, а с др. неща.....
Последна промяна Liamar на 29 Фев 2008, 11:57, променена общо 1 път
Liamar
Младши потребител

Мнениеот Sv_staikova » 29 Фев 2008, 11:51

Присъединявам се към питането на Liamar, а също питат ли за кой град кандидатстваш.
Sv_staikova
Младши потребител

Мнениеот bubamara2 » 29 Фев 2008, 15:31

Liamar написа:Ани, кои са изпитващите и спазва ли се реда на влизане съобразно номера по ред в списъка за деня. И още питат ли те в момента работиш ли като ДСИ или не и заяждат ли се въобще? Имаше ли някой който да говори за принципите и ако да кои от тях изброи, ако се сещаш разбира се...Сажалявам за теб, аз съм мн. предубедена към този конкурс, така че си обяснявам нещата не със знанието на някои колеги, а с др. неща.....

Днес минахме много лесно. Бях почти последна, но от това което видях е , че са много добронамерени. Преди изпита Ви питат дали искате да се следва реда по списъка или всеки ще влиза, когато желае. Изобщо не беше страшно. На никой не му се паднаха принципите. Успех!!!
bubamara2
Потребител

Мнениеот Liamar » 29 Фев 2008, 16:13

Кои въпроси ти се паднаха, изслушаха ли те без да те прекъсват и задаваха ли ти допълнителни въпроси. Кои са изпитващите?
Liamar
Младши потребител

Мнениеот Liamar » 29 Фев 2008, 22:13

Няма ли някой в този форум, който се интересува от това, как аджеба протича тоя конкурс?! Само аз ли проверявам чата на всеки половин час, че и по малко. Никой ли не се е явявал днес?
Liamar
Младши потребител

Мнениеот ani_kancheva » 01 Мар 2008, 02:56

Liamar написа:Ани, кои са изпитващите и спазва ли се реда на влизане съобразно номера по ред в списъка за деня. И още питат ли те в момента работиш ли като ДСИ или не и заяждат ли се въобще? Имаше ли някой който да говори за принципите и ако да кои от тях изброи, ако се сещаш разбира се...Сажалявам за теб, аз съм мн. предубедена към този конкурс, така че си обяснявам нещата не със знанието на някои колеги, а с др. неща.....

На нас ни казаха да влизаме по реда на списъка-влязохме първите 8!
Някой колеги ги питаха какво работят(предимно тези които бяха на повечко години)!Принципите се паднаха на 1момиче след мен,но не я изчаках докато излезе да видя какво е направила!
ani_kancheva
Младши потребител

Мнениеот ani_kancheva » 01 Мар 2008, 03:00

bubamara2 написа:

Днес минахме много лесно. Бях почти последна, но от това което видях е , че са много добронамерени. Преди изпита Ви питат дали искате да се следва реда по списъка или всеки ще влиза, когато желае. Изобщо не беше страшно. На никой не му се паднаха принципите. Успех!!!

Успех в класирането тогава!Така е ден със ден не си прилича!Не се притеснявайте,всичко зависи от въпросите и най-вече в какво моментно настроение ще ги уцели човек!
ani_kancheva
Младши потребител

Мнениеот Liamar » 01 Мар 2008, 13:58

Явно, че освен мен тук вече никой не пише, но все пак ви поздравявам с ЧЕСТИТА БАБА МАРТА :D
Liamar
Младши потребител

Мнениеот ani_kancheva » 01 Мар 2008, 14:02

Liamar написа:Явно, че освен мен тук вече никой не пише, но все пак ви поздравявам с ЧЕСТИТА БАБА МАРТА :D

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА И ОТ МЕН!!! :D
ani_kancheva
Младши потребител

Мнениеот marinov » 01 Мар 2008, 15:03

Аз съм от хората които минаха вчера. Като цяло устния изпит е на ниво държавен изпит. Теглят се два въпроса - единия по ГПК, а другия от Наредба за изплащане на издържка от държавата нататък. Ако и двата въпроса са развити добре допълнителни въпроси не се задават. Вън от това което ви се е паднало ще питат, ако има празноти в изложението и комисията се колебае каква оценка да постави.Комисията добронамерена, но взискателна.Изразяваяйте се точно, държат на това.Ако не сте сигурни за нешо по добре не го пишете. Не се впускайте в обяснения на дълго и нашироко по несъществени неща, защото лесно може да влезете в устата на вълка - а оттам вярвайте ми измъкване няма. Обърнете внимание на защита на длъжника, Закон за особените залози и въпросите по АПК. Не бъдете предубедени към конкурса, ако имате солидна подготовка и можете да правите разграничение между отделните институти всичко ще ок.Успех на всички!
marinov
Потребител

Мнениеот Liamar » 01 Мар 2008, 15:13

Благодаря за изчерпатерния отговор, но какво имахте предвид под "отделните инситути"?
Liamar
Младши потребител

Мнениеот nasi2 » 01 Мар 2008, 21:39

Колеги, нали сме на изпит по стария ГПК. Обаче глава седма от новия ГПК е в сила още от миналата година. Кой тогава съд издава изпълнителен лист въз основа на чуждестранно съдебно решение - Софийски градски или окръжния съд-чл. 623 от новия ГПК???
nasi2
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити