kalahan написа:
За ПИ не разбрах какво точно Ви вълнува.
Имах предвид принудително изпълнение...
|
|
kalahan написа:
evel написа:kalahan написа:
Имах предвид принудително изпълнение...
zurik написа:Аз мисля, че след като в ГПК не е изрично предвидено, значи не би трябвало ДСИ да уведомява съсобствениците за извършваните изпълнителни действия ( ГРЕШНО). Законът изчерпателно посочва в кои случаи трети лица имат особени права в изпълнителното производство. Ако някой от останалите съсобственици счита, че са му накърнени правата от принудителното изпълнение, би могъл да търси защита по чл.336 от ГПК за съответната си идеална част.
kalahan написа:Чл. 383. Взискател, който по предходния член е бил обявен за купувач на имота, трябва в петдневен срок от разпределението да внесе сумата, необходима за изплащане съразмерните части от вземанията на другите взискатели или сумата, с която цената надминава неговото вземане, когато няма други взискатели. Ако не внесе тая сума, той отговаря за вредите и за разноските по проданта, а с имота се постъпва съобразно чл. 382, ал. 2.
Ако цената на имота е 105 хил. лв., имаме 1 ипотекарен и 2 присъединени взискатели, като вземането на ипотекарния е 100 хил, а на присъединените е по 5 хил. и 4 хил., ипотекарният кредитор иска на него да бъде възложен имотът, какво ще рече подчертаното от мен ("съразмерните части")?По колко трябва да плати на присъединените кредитори, за да се "облаже" с имота?
gudio написа::lol: Браво !
gudio написа:Има поредица разпоредби (неизчерпателно - чл.388, чл.389г, ал.2, чл.293 ГПК и др. в новия ГПК са възпроизведени), поради които следва, че е трябвало задължително да се уведомят тези лица, иначе ...падат публични продажби... На ДСИ не му пука особено (освен ако не го "праснат" на изпита, преди да е станал такъв , а при ЧСИ-тата си е "е`ало майката" ако допуснеш такъв фа`л )
evel написа:gudio написа::lol: Браво !
Олеее, права ли съм...да не повярваш, че съм разбрала нещо от цялото четене... бях започнала да се отчайвам, че ще разбера нещо от това изпълнително производство...
evel написа:Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта