начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

конкурс за младши магистрати Vol.2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот T.A.R.A. » 27 Фев 2007, 14:28

Съгласна съм.Аз лично познавам човек спечелил конкурс и назначен без грам връзки
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот portokal » 27 Фев 2007, 15:05

Аз също. По-назад в темата rmartinova писа, че е назначена след конкурса от 2005 год. без връзки. Познавам една от другите назначени в същия конкурс, при това доста отблизо и от доста години, и също нямам данни да е използвала каквито и да било връзки.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот lawmaker » 27 Фев 2007, 19:41

присъединявам се към мнението на колегите, които смятат, че не винаги високата диплома, и обратното, са критерий за знания, не защото моята диплома общо е 5, а понеже видях доста хора на устния, които знаеха въпросите си по вода, ама наистина все едно че четат закона в момента, но на допълнителни въпроси отново по това, което им се е паднало, просто не показаха, не само логика, а и че просто не са чели основополагащи ТР. така че не отказвайте правото на развитие на тези с по-ниска диплома и не бетонирайте знанията и желанието за самоусъвършенстване на колегите с високи оценки от следването.
lawmaker
Нов потребител

Мнениеот nikss » 27 Фев 2007, 20:35

iva_kari написа:обадих се във ВСС и ми казаха да се обадя на председателя на съда, а там ми казаха, че допълнително ще се свържат с мен, но не ми казаха за никакви документи, които да трябва да подготвя.Някой нещо друго знае ли?
IVA ima6 li4no suobs6tenie
nikss
Младши потребител

Мнениеот rizar » 28 Фев 2007, 10:18

kolegi , uspq li nqkoi da poluchi informaciq otnosno tova koga se ochakva vstypvane v dlyjnost na naznachenite ml.sydii? az chuh neshto za april zashtoto togava shte zapochne obuchenieto, no informaciqta mi ne e ot syda. tam vsyshnost nishto ne mi kazaha. molq spodelete ako ste poluchili nqkakva informaciq
rizar
Нов потребител

Мнениеот pillar » 28 Фев 2007, 10:40

:) Moiat uspeh ot sledvaneto sa6to ne e visok 4,44 i 4,33,no tova ne mi popre4i minalata godina da pokaga znania na konkursite minalata godina-5,48 na ustnia.Smiatam da se iaviavam na sledva6tite konkursi i se nadiavam 4e sas zdravo 4etene 6te postigna uspeh.Taka 4e ne napadaite kolegata s niskia uspeh-iavno toi ne e bil belegkar i sam sigurna 4e dosta e u4il za izpitite.
pillar
Младши потребител

Мнениеот avantUrist » 28 Фев 2007, 15:43

До назначените в София: Днес бях в СГС и ми казаха "За младшите съдии - да мине сряда, после се обадете /а днес е сряда :!: /", питах какви документи ще са необходими и ми казаха, че нищо специално няма да ми е нужно или поне нищо, което изисква време за набавянето му, но като цяло останах с впечатление, че чакат да получат официално протокола от заседанието на ВСС.
avantUrist
Младши потребител

Мнениеот diritto » 28 Фев 2007, 16:03

Kolegi, az sa6to ne mislq 4e ocenkite ot diplomata sa re6ava6ti - po-vazni sa ocenkite ot pismennia i ustnia izpit. A i ne zabravqite 4e ocenkite ot darjavnite izpiti naprimer v Sofiiskia i vav arnenskia svoboden sa vidimo razli4ava6ti se, koeto idva da Vi pokaje 4e ne e nikakav, ama nikakav kriterii kato vidi6 kolega s 6.00 ot darjavnite. Da me pro6tavat kolegite, koito sa izkarali 6.00 na darjavnite v komisiata na Vladimir Petrov,ama vsi4ki znaem kak e stanalo tova. Da mi pokaja 6.00 na izpitite ot konkursite za mlad6i magistrati i togava da demonstrirat samo4uvstvie !
diritto
Нов потребител

Мнениеот pillar » 28 Фев 2007, 17:19

:D Bravo dritto.
pillar
Младши потребител

Мнениеот lawmaker » 28 Фев 2007, 19:43

доколкото знам за встъпване има 14-дневен срок. друг е въпросът от кога - от получаване на съобщение от конкретния съд или от публикуване на ршението на ВСС. също така как ще се проведе клетвата, т.е. встъпването - общо за всички мл. съдии или по места пред общото събрание на всеки съд. чух, че колеги ще се заклеват много скоро и ще започнат работа веднага до започването на обучението в НИП
lawmaker
Нов потребител

Мнениеот iva_kari » 28 Фев 2007, 23:21

Здравейте, днес ходих до ВСС и оттам ми казаха, че обучението май щяло да започва на 19.03. и за прокурори и за съдии, но трябвало да следим в нета за повече информация.От съда, където съм аз ми казаха, че чакат да получат документите ми от всс или нещо такова и чак тогава щели да ми се обадят.Много объркано.......Какъв е пък сега тоя 14 дневен срок, това вярно ли е, да не вземем да го пропуснем?На мен никой не ми е казал никакъв срок. :roll:
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот iva_kari » 28 Фев 2007, 23:22

nikss незнам дали видя, но вчера ти пуснах лично съобщение.
Някой знае ли дали НИП има някакво общежитие или нещо такова
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 28 Фев 2007, 23:57

Как така и за мл. съдии и за мл. прокурори обучението ще започне от 19.03?! Ами те прокурорите още не са гласувани. Всъщност, днес получих неофициална информация, че на днешното заседение на ВСС били гласувани. Колкото и да е невероятно /предвид факта, че до утре включително е срокът за подаване на заявленията за подреждане на желанията/, съм склонна да вярвам до известна степен. И доколкото знам встъпването в длъжност е в едномесечен срок, а не в 14-дневен. Така, че не виждам как ще стане. Аз например, за да напусна сегашната си месторабота трябва да подам едномесечно предизвестие. И не е въпроса в тази заплата, а в това, че за да бъда освободена от сегашната си длъжност, трябва да има заповед от министъра на вътрешните работи, която няма как да се появи по-рано. И съответно да встъпя в новата. Не мисля, че съм изключение и смятам, че поне едномесечния срок по КТ трябва да ни осигурят.
Моля, ако някой има повече инфо /конкретно за мл. прокурорите/ да сподели.
dozn03
Потребител

Мнениеот iva_kari » 01 Мар 2007, 00:14

в предходния им протокол пише, че следващото заседание ще е на 7.03
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 01 Мар 2007, 00:36

Да, сега погледнах и си права. И по другата причина също е невъзможно. Но като чакаш, ти се иска да стане по-бързо :D
dozn03
Потребител

Мнениеот tod » 01 Мар 2007, 10:06

lawmaker написа:доколкото знам за встъпване има 14-дневен срок. друг е въпросът от кога - от получаване на съобщение от конкретния съд или от публикуване на ршението на ВСС. също така как ще се проведе клетвата, т.е. встъпването - общо за всички мл. съдии или по места пред общото събрание на всеки съд. чух, че колеги ще се заклеват много скоро и ще започнат работа веднага до започването на обучението в НИП

Колега, как ще започват работа, след като не се преминали обучение и не могат да разглеждат дела!
tod
Младши потребител

Мнениеот Dracena » 01 Мар 2007, 10:06

От СГС вчера ми казаха, че не били получили обратно нашите документи, вкл. и протокола от ВСС. Всичко това щяло да стане тепърва, тъй че да сме чакали да ни се обадят :roll: . От СГС щели да ни звънят и да ни викат.
Колко е вярно, нямам идея. Нека другите гласувани колеги също да споделят информация.
Dracena
Младши потребител

Мнениеот doroteia » 01 Мар 2007, 10:14

аз вчера влязох в страницата на НИП. Там е планирано обучението на младшите магистрати да започне в периода 10-20 април, така че това ми се струва по-логично. От администрацията на ВСС все пак не са длъжни да знаят. А и все пак, ние всички знаем, че класирането е по-труден процес - някои се отказват, други заемат местата им... Малка каша става. Така че едва ли ще започне обучението през март, по-скоро ми се струва, че ще е през април. Освен това,всички ние имаме надежди, но дали ще бъдем гласувани... Докато не го видя черно на бяло, изобщо няма и да си подам молбата за напускане. Освен това намирам, че е редно да се спази този едномесечен срок, макар че има възможност и да бъде без предизвестие. Все пак, и бившите работодатели ще трябва да си организират работата - да намерят заместници и т.н.
doroteia
Младши потребител

Мнениеот tod » 01 Мар 2007, 10:14

Със сигурност встъпването ни в длъжност трябва да стане до началото на обучението в НИП.
tod
Младши потребител

Мнениеот tod » 01 Мар 2007, 10:15

doroteia написа:аз вчера влязох в страницата на НИП. Там е планирано обучението на младшите магистрати да започне в периода 10-20 април, така че това ми се струва по-логично. От администрацията на ВСС все пак не са длъжни да знаят. А и все пак, ние всички знаем, че класирането е по-труден процес - някои се отказват, други заемат местата им... Малка каша става. Така че едва ли ще започне обучението през март, по-скоро ми се струва, че ще е през април. Освен това,всички ние имаме надежди, но дали ще бъдем гласувани... Докато не го видя черно на бяло, изобщо няма и да си подам молбата за напускане. Освен това намирам, че е редно да се спази този едномесечен срок, макар че има възможност и да бъде без предизвестие. Все пак, и бившите работодатели ще трябва да си организират работата - да намерят заместници и т.н.

Колега, гласуването мина!
tod
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити