начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Международен паспорт на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Международен паспорт на дете

Мнениеот laracroft » 08 Юли 2002, 20:26

Колеги, имам проблем и искам съвет от вас.Искам да извадя на детето си (9год.) международен паспорт, но ми казаха, че е нужно съгласието и на двамата родители.А таткото от осем години не се е появявал и освен това живее в САЩ.
Питам: Ако заведа дело за ограничаване на родителските права и го спечеля, дали това би ми помогнало за този паспорт и без съгласието на бащата? И дали когато трябва да излизам в страна, за която се иска виза отново ще трябва да търся бащата? Разбира се, безуспешно. Благодаря ви!
laracroft
Нов потребител

Re: Международен паспорт на дете

Мнениеот d » 08 Юли 2002, 22:00

Колега, за да разрешите проблема си,Ви помага единствено завеждане на дело за лишаване от родителски права.Едва след като има влязло в сила решение, ще можете да извадите паспорт на детето си без съгласието на другия родител.Същото се отнася и когато искате да го изведете извън пределите на България!!Успех!
d

Мнениеот milen » 09 Юли 2002, 09:54

да, заведето делото. виждал съм как връщат така хора на митницата. дете току-така не може да излезе. (и слава богу, че и тях ще изнесат). Успех!
milen
Младши потребител

Мнениеот remo07 » 11 Юли 2002, 01:16

Уважаема Лара,

не става ясно дали въобще е възможно да се влезе във връзка с бащата на детето или Вие не можете да се свържете с него?
Прегледайте и форума - на няколко пъти вече този въпрос се дискутира!
Успех!;-))))
remo07

Мнениеот lara » 12 Юли 2002, 01:18

Някаква съдебна практика по въпроса? Доколкото знам, май не са много спечелените дела за лишаване от родителски права. Или бъркам?
lara
Младши потребител

Мнениеот epp » 12 Юли 2002, 17:40

Ако все пак можете да откриете бащата в САЩ и той е съгласен детето да напусне БГ, защо не се снабдите от него с едно пълномощно, заверено в българското посолство или консулска служба, с което тоъ да упълномощи майката да извади паспорта и да изведе детето зад граница.
epp

Мнениеот lara » 17 Юли 2002, 02:52

Веднага ти отговарям защо.Защото той НЕ иска.Просто не го интересува.
lara
Младши потребител

Назад към Семейни казуси