начало

Съюзът на съдиите: Прокурор не може да проверява правилното приложение на закона Съюзът на съдиите: Прокурор не може да проверява правилното приложение на закона

София кабел - най-модерният рекет!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: София кабел - най-модерният рекет!

Мнениеот Mb}|{bT » 21 Юли 2004, 16:10

Такова задължение на КР няма включено в договора.
Това са просто методи за психологическо въздействие върху длъжниците.

Друг е въпросът, че дори и да имаше такава уговорка и тя да е нищожна (да речем защото противоречи на закона или на добрите нрави), то това не би повлякло нищожост на целия договор, а само на тази уговорка. ( чл. 26, ал. 4 ЗЗД).
Mb}|{bT

Мнениеот d-r P.Popov » 21 Юли 2004, 16:19

Печатите нямат правно значение.
d-r P.Popov

Мнениеот Mb}|{bT » 21 Юли 2004, 16:33

А нещо друго извън кръга на печатите?
Mb}|{bT

Мнениеот d-r P.Popov » 21 Юли 2004, 16:42

Predi sadebni dejstvija KR kani dlajnika da plashta. Dlajnikat moje da poiska
palnomoshtnoto da e not.zavereno, za da go priznae. S ostanaloto sam saglasen.
d-r P.Popov

Мнениеот Mb}|{bT » 21 Юли 2004, 23:05

Е, с това, бих могъл и аз да се съглася.
Mb}|{bT

Мнениеот димитър » 21 Юли 2004, 23:28

Относно горната тема;
При мен в подобно положението: подписал съм договор с София Кабел на 27.082002 , платил съм им за 3 дена от Август и целия месец Септември: обща цена: 15.97
След което се отказах от услугите им и предвид че в договора с София Кабел пише следното не съм прекратявал договора писмено:

цитат:
чл. 11. При просрочване на плащанията на месечните вноски над определения срок, описан в чл.6 (чл.6 гласи: Месечните такси се плащат до десето число на текущия месец в офиса на Изпълнителя на адрес...... ) на Абоната се начислява наказателна лихва в размер на 10% от мес. такса, а след 30 дневно просрочване Абонатът се изключва БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ СИСТЕМАТА.

Сега съм получил писмо от ПРОСЛОВУТАТА Кредитреформ в която те ми изискват просрочено задължение на стойност: 53.85 лева.

Аз лично отказах да платя тази сума, като съм съгласен предвид това че не съм прекратил договора писмено да си платя една месечна такса от 12.80 + тези 10% които са 1.28 лева + евентуална лихва за периода от 2 години: максимум още 4 лева. Чудя се откъде се взема тази сума от 53.85 в крайна сметка и за съжаление никой не ми е обяснил от София Кабел или от Кредитреформ. И много скоро мисля да ги съдя за това че ми правят психологическа атака с тези измислени средства.

Поздрави от още един "ДОВОЛЕН КЛИЕНТ от СОФИЯ КАБЕЛ.
димитър

Мнениеот d-r P.Popov » 22 Юли 2004, 09:45

Sreshtu Sofia Kabel li shte nasochish iska si ili sreshu Kreditreform i
kakva shte bade pravnata kvalifikatsija na iska?
d-r P.Popov

Мнениеот ianica » 22 Юли 2004, 15:02

няма да се окаже
ianica

Мнениеот Dafina Damianova » 28 Юли 2004, 11:20

ПОЗДРАВЯВАМ ВИ ЗА КУРАЖА!

Не се променяйте! Крайно време е да започнем всички да си търсим правата.
Dafina Damianova

Предишна

Назад към Търговско право