Уважаеми колеги,
Налага ми се да направя преобразуване на ООД в АД. Моля ви помогнете ми за това как да преобразувам капитала на ООД-то в АД и как дяловете да станат акции.
Иначе мисля, че ще ми трябва решенияе на ОС на ООД, заявление, обнародване и т.н. Ако някой може да ми помогне моля пишете ми velevatanya@hotmail.com
- Дата и час: 31 Яну 2025, 09:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Preobrazuvane na OOD v AD
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Preobrazuvane na OOD v AD
трябва да се довнесе капитал като за АД ,другото по ТЗ виж преобразуване ,имам под ръка едно заявление за вписване ще го пратя на ел. поща
- donna2
- Потребител
Колежке Донна2 искам да Ви попитам необходимо ли е първо да се направи увеличение на капитала на ООД-то, защото изискуемия капитал за Ад е 50 000 лв., а в чл. 264д от ТЗ пише, че размерът на капитала на навоучреденото дружество не може да бъде по-голям от чистата стойност на имуществото на преобразуващото се дружество.
Това според мен означава, че не може да се направи преобразуване докато капитала е 5000 лв.
Също ме интересува каква държавна такса се дължи за преобразуване - такса като за ново дружество или не?
Благодаря Ви предварително.
можете да мии пишете и на e-mail
velevatanya@hotmail.com
Това според мен означава, че не може да се направи преобразуване докато капитала е 5000 лв.
Също ме интересува каква държавна такса се дължи за преобразуване - такса като за ново дружество или не?
Благодаря Ви предварително.
можете да мии пишете и на e-mail
velevatanya@hotmail.com
- Отчаяна
да разбира се първо се увеличава капитала до необходимият за АД за ДТ -трябва да е като за новоучредено ,според чл.264 от ТЗ дружеството се превръща от един вид в друг вид- новоучредено
- donna
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|