начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

въпрос относно статут на помещение?

Казуси за недвижими имоти

въпрос относно статут на помещение?

Мнениеот user_72 » 04 Юни 2015, 13:13

здравейте, имам намерение скоро да открия пункт на еврофутбол, където ще се предлагат напитки и ядки. разбрах, че имало значение какъв е статута на помещението, което се наема затова дали ще разреши общината отварянето. та ако на нотариалния акт пише "търговски обект", това позволява ли ми да започна процедурата или ще трябва да правя смяна на статута, както и какъв трябва да бъде статута за един такъв тип заведение?
мерси предварително.
user_72
Нов потребител

Re: въпрос относно статут на помещение?

Мнениеот emilgrigorov » 04 Юни 2015, 19:21

user_72 написа:здравейте, имам намерение скоро да открия пункт на еврофутбол, където ще се предлагат напитки и ядки. разбрах, че имало значение какъв е статута на помещението, което се наема затова дали ще разреши общината отварянето. та ако на нотариалния акт пише "търговски обект", това позволява ли ми да започна процедурата или ще трябва да правя смяна на статута, както и какъв трябва да бъде статута за един такъв тип заведение?
мерси предварително.

Статутът на обекта не е задължително да е описан в нотариалния акт.
Изискайте документи с наименование "Разрешение за ползване", "Удостоверение за въвеждане в експлоатация", както и последния одобрен от общината проект за обекта.
За резултата, както и ако нямат такива, пишете тук.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: въпрос относно статут на помещение?

Мнениеот emilgrigorov » 04 Юни 2015, 19:21

user_72 написа:здравейте, имам намерение скоро да открия пункт на еврофутбол, където ще се предлагат напитки и ядки. разбрах, че имало значение какъв е статута на помещението, което се наема затова дали ще разреши общината отварянето. та ако на нотариалния акт пише "търговски обект", това позволява ли ми да започна процедурата или ще трябва да правя смяна на статута, както и какъв трябва да бъде статута за един такъв тип заведение?
мерси предварително.

Статутът на обекта не е задължително да е описан в нотариалния акт.
Изискайте документи с наименование "Разрешение за ползване", "Удостоверение за въвеждане в експлоатация", както и последния одобрен от общината проект за обекта.
За резултата, както и ако нямат такива, пишете тук.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Имотни казуси