начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

РАЗВАЛЯНЕ НА ДАРЕНИЕ

Казуси за недвижими имоти

РАЗВАЛЯНЕ НА ДАРЕНИЕ

Мнениеот renkata77 » 13 Яну 2015, 11:57

Здравейте,
Преди две години се разведох.Преди развода със съруга ми дарихме семейната къща/тогава беше в груб строеж/ на малолетната ни дъщеря/4 годишна/.Аз сама довърших къщата.И тъй като той щеше да заминава за чужбина дари на дъщеря ни и 1/2 идеална част от негов наследствен имот.Трябва да спомена,че той имаше предишен брак и деца.На тях им беше дарил семейната къща от брака си с майка им,както и им беше закупил част от фабриката/2/3/,в която работеше и от която част те впоследствие го изгониха.Другата 1/3 я взе негов кредитор и така се стигна до фалита му.След развода ни той не бил в състояние да плаща издръжката на децата си от предишния брак,която е 900 лв. и завел дело за намалянето и.Плащал колкото можел и така се набрала доста голяма сума за плащане.Сега децата му от предишният брак са завели дело срущу него и дъщеря ни за отмяна на даренията,които той е направил и тя е приела.Как мога да защитя имотите на детето си?Нямам ли аз някакви права?Та нима съм отговорна за действията на бившия си съпруг?
renkata77
Нов потребител

Назад към Имотни казуси