- Дата и час: 26 Ное 2024, 01:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с къща под наем и животни
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с къща под наем и животни
Здравейте! Става въпрос за баща ми който живее на село. Живее в чужда къща от 7 години и за този период не му е предложен договор за наем.Говорили сме с наследниците на имота за цена за да го закупим,но ни беше отговорено,че не могат да се разберат и не е проблем баща ми да си живее така.Преди два дни един от наследниците съобщи на баща ми до два дни да напусне имота.Проблема е че в имота сме изградили стопанство и баща ми отглежда 100 кози.Те са на мое име и съм регистриран земеделски производител.Получаваме субсидии за тях.Наследниците на имота са трима.Само единият от тях настоява за напускане(проблема е голям тъй като има намесени други лица заради пасищата в района и баща ми се явява единствен кандидат с тези животни и това е причината да го "гонят"). За тези 7 години баща ми си е плащал сметките за ток и вода.Направил е много подобрения на имота,както и го е поддържал в много добро състояние.Можем ли да се защитим по някакъв начин?Зимата е невъзможно да построим сгради на друго място...Благодаря!
- dryn4o
- Младши потребител
Re: Проблем с къща под наем и животни
поискаи те пред нотариус да добиете имота по давност на база добросъвестно ползване/срока е 5г./ с три свидетели и документи за подобрения и редовно плащани сметки --- ако е съгласен нотариуса ще издаде нотариален акт на база обстоятелствена проверка.Другият вариант е да подпишете договор с един от собствениците за наем.
- apofis11
- Нов потребител
Re: Проблем с къща под наем и животни
Да,ама не :) Добросъвестността във вещното право е технически термин и няма нищо общо с плащането на сметки,данъци и пр. Тук не става въпрос за онази етическа категория добросъвестност,с която се определя някой,който се е грижил за даден имот като добър стопанин. Нито някой,който се ползва с добро име в обществото. Имот по кратката придобива давност,може да се добие,само при положение,че владеете вещта на правно основание годно Ви направи собственик. Т.е,имате договор за покупко-продажба на недвижим имот,но не сте знаел,че продавачът не е собственик на имота който е продал.Тогава законът Ви счита за добросъвестен и ако сте владели имота 5г. без прекъсване повече от 6м. можете да го придобиете по давност.
- bobi9
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|