начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Неспазен срок за предоставяне на АКТ 16 от продавач.

Казуси за недвижими имоти

Неспазен срок за предоставяне на АКТ 16 от продавач.

Мнениеот sdshest » 02 Окт 2014, 13:19

Закупих апартамент на акт 15 ново строителство, но продавача не спази 2мес.срок за предоставяне на акт 16 от подписването на предв.договор.01.06.2014 продавача е в неустойка по договора , в който има заложена неустойка 0,015% на ден за заплатените от мен суми, а те са цялата стойност на имота 40000евро към тази дата.От 3,07,2014 живея в апартамента и му правя ремонт за да не плащам наем, понеже до преди това плащах наем 200лв/месец.Сега продавача ми иска 200лв за ток и вода промишлен дето живея в този апартамент.Имам вносни бележки от банката, нотариален акт договор за покупко-продажба и т н.Цялата сума е платена по банков път и сделката е изповядана на пазарната оценка.Съгласно договора, за неспазен срок за предаване на акт 16 изчислявам , че ми дължи 1408лв (за 4 месеца), а той ми иска 200лв за ток.Ако откаже да се разберем аз да не му търся неустойка, но и той пари за ток и вода до акт 16, какво да правя?Да го съдя ли, колко ще ми струва делото, ще го спечеля ли и трябва ли да му плащам разходите за ток и вода до предаването на акт 16?

Благодаря предварително.
sdshest
Нов потребител

Re: Неспазен срок за предоставяне на АКТ 16 от продавач.

Мнениеот Melly » 02 Окт 2014, 19:32

Съдете го. Размерът на неустойката е далеч по-висок от сумата за ток. А и докато трае делото ще набъбва.
Има детайли, които обезателно трябва да съгласувате с колега адвокат. Не са за форумите.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси