начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Придобиване на място дадено по постановление.

Казуси за недвижими имоти

Придобиване на място дадено по постановление.

Мнениеот scarper » 14 Яну 2014, 15:50

Здравейте.
Доста изписани неща изчетох, но не намерих категоричен отговор на въпросите които имам.
Става дума за следното нещо: - Преди 1989 баща ми е получил по постановление /мисля,че става дума за пар. 4а от ЗСПЗ/ за ползване дворно място във вилна зона .Мястото е 600 квадрата. За времето от 1989 до сега не се е появил собственик/реститут/, който да претендира за собственост върху имота. За това време баща ми е добросъвестен владелец на мястото - грижи се за него и прочие като се има предвид,че когато му го дадоха въпросното място беше змиярник и купчина камъни / нищо,че е във самата вилна зона/. От мастото са извадени 13 Краза с камъни и са закарани 13 Краза с пръст, за да стане годно да използване. Напревна е ограда от баща ми, засяти са над 10 овошки и т.н.
Това е предисторията.
Въпроса ми е как сега може да се придобие законна собственост/нотариален акт/ върху това място.
scarper
Нов потребител

Re: Придобиване на място дадено по постановление.

Мнениеот scarper » 15 Яну 2014, 10:38

Осъзнавам факта,че за всичко трябва да се плаща и безплатен обяд няма.
Просто искам съвет какво трябва да предприема.
Въпроса е дали могат да ми издадът констативен нотариален акт на базата на документите с които ни е дадено въпросното място по протокол или трябва да се издаде такъв нотариален акт на база на обстоятелствена проверка?.
Моля и ако има адвокат от Варна,който смята,че може да ми помогне с това да се сварже с мен на лични.
scarper
Нов потребител

Назад към Имотни казуси