начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ ПО КАЗУС

Казуси за недвижими имоти

ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ ПО КАЗУС

Мнениеот kiko-1999 » 03 Яну 2014, 14:23

Преди 13г. купувам жилище с договор за ПОКУПКО-ПРОДАЖБА на държавна цена от мъж на години без да има каквито и да е роднини с условие записано в нотариалния акт, че остава с по жизнено право да ползва жилището, като заплаща всички разходи и консумативи по имота.Човека живееше бедно и в годината съм минавал да го виждам по 1-2-3 пъти и съм го подпомагал с дребни суми.Преди нова година получавам известие за съд , като длъжник на топлофикация около 2 000 лева.Пускам възражение в районния съд като прилагам копие от нотар. акт, че в имота не съм живял и един ден и не съм във владение за да заплатя тези пари.Отивам да го видя човека, но разбирам че е починал преди близо година.... получил инсулт и е погребан от общината.От домоуправителя разбирам , че жилището е чистено и подреждано, но от кой?- така и не се разбра, а ключ никои няма.......ОТ ТУКА КАКВО СЛЕДВА?- КАК ДА СИ ВЛЕЗНА В ИМОТА? -ДЪЛЖА ЛИ ТЕЗИ ПАРИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ?-КАК ДА РАЗБЕРА КОИ СА ПАРТИДИТЕ ЗА ТОК,ВОДА,ПАРНО И ПРЕДПОЛАГАМ ИМА НЯКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.......... ТРЯБВА ЛИ ДА ГИ ЗАПЛАТЯ ИЛИ ИМА ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ ДА ЗАВЕДА ДЕЛО СРЕЩУ ВиК,ЧЕЗ и Топлофикация
kiko-1999
Нов потребител

Re: ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ ПО КАЗУС

Мнениеот ivanov_p » 03 Яну 2014, 14:29

1 .Влизаш си в жилището;
2. Отиваш където се плащат смекти и по адреса ти казват какво имаш да пращаш;
3. Плащаш.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 03 Яну 2014, 15:41

Върви при адвокат, по всичко личи че имаш проблем не само със сметките но и със собствеността.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот kiko-1999 » 03 Яну 2014, 16:23

Защо да имам проблем със собственноста, като си имам нотариален акт за ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА АПАРТАМЕНТА?????????
kiko-1999
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 03 Яну 2014, 16:57

Направи справка в службата по вписване към съда по партидата на имота дали още си собственик, щото очевидно не си посещавал често ползвателя, а с годините са могли да се случат много неща.
neutralen
Активен потребител

Назад към Имотни казуси