Здравейте,
проблемът ми е следният :
На 01.10.2013год. подписах договор с наемодателя ми, за отдаване под наем на стая от жилището му, като предварително трябваше да платя наема + депозит в размер на един наем. Поправихме договора по взаимно съгласие, че договорът може да се прекрати по всяко време с едномесечно предизвестие.
Вчера ( 10.11.2013год.) потърсих договорът си и с изненада установих, че клаузата, за прекратяването на договора е преправена без мое знание в моя екземпляр от договора, тоест наемодателя ми е влизал в стаята, която съм наела, ровил е из нещата ми и едностранно е преправил договора и не ме е уведомил.
Поправката е следната :
Договорът се прекратява след изтичане на 3 месеца от сключването с предизвестие от един месец, иначе дължи неустойка от един наем.
Очевидно е, че не е законно едностранно да променя договора без да ме уведомява и с цел да не ми върне депозита, който съм оставила при подписване.
Другото безумно нещо, е че наемодателя саморъчно е написал, че договорът се прекратява след 3 месеца, така че за какво едномесечно предизвестие говорим ?
Какво мога да направя в случая? В договора ясно си личи, че е поправян не еднократно, но подписът ми е там.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 01:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Некоректен наемодател
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Некоректен наемодател
ssslavena написа:Здравейте,
проблемът ми е следният :
На 01.10.2013год. подписах договор с наемодателя ми, за отдаване под наем на стая от жилището му, като предварително трябваше да платя наема + депозит в размер на един наем. Поправихме договора по взаимно съгласие, че договорът може да се прекрати по всяко време с едномесечно предизвестие.
Вчера ( 10.11.2013год.) потърсих договорът си и с изненада установих, че клаузата, за прекратяването на договора е преправена без мое знание в моя екземпляр от договора, тоест наемодателя ми е влизал в стаята, която съм наела, ровил е из нещата ми и едностранно е преправил договора и не ме е уведомил.
Поправката е следната :
Договорът се прекратява след изтичане на 3 месеца от сключването с предизвестие от един месец, иначе дължи неустойка от един наем.
Очевидно е, че не е законно едностранно да променя договора без да ме уведомява и с цел да не ми върне депозита, който съм оставила при подписване.
Другото безумно нещо, е че наемодателя саморъчно е написал, че договорът се прекратява след 3 месеца, така че за какво едномесечно предизвестие говорим ?
Какво мога да направя в случая? В договора ясно си личи, че е поправян не еднократно, но подписът ми е там.
Всяка поправка (добавка) в съдържание на вече сключен договор трябва да бъде приподписана от двете страни по него. Текстът може да е добавен след положените подписи, но може и да е подправено съдържанието в съответната клауза. За валидността на изменението на договора в тази му част е задължително наличие на двата подписа, които обективират съгласието на страните с така посоченото ново в нея.
Това е принципът. При възникване на спор, тези обстоятелства се доказват в съда.
-
Melly - Старши потребител
Re: Некоректен наемодател
Извинявам се, че нахлувам в чужда тема, но сега се регистрирам и незная дали имам право да пускам отделна тема. Имам сключен договор за наем, но не сме обърнали внимание, че е написана една и съща дата за сключване на договора и за прекратяване. Договорът е сключен преди месеци, а сега искаме да го прекратим. Въпросът ми е тази грешка в датата има ли значение за валидноста на договора?
- elin22
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|