начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

неприкосновеността на жилищата ни..само на хартия ли е

Казуси за недвижими имоти

неприкосновеността на жилищата ни..само на хартия ли е

Мнениеот libelaren » 13 Апр 2013, 14:15

Как ще Ви прозвучи следното.Съпругата ми,с любовника заживяла в имота на предприятието ми.На място извиках полицията за съдействие.Помолих полицаите да им разпоредят да напуснат имота и да ми дадат ключове за вратата Полицаите казаха че нищо не можели да направят,защото сме биле в брак с госпожата.Бил въпроса от частно правен характер.На мен ми съставиха предупредителен протокол-да не правя скандали.Да си търся правата,за тях това е скандал.Казаха че по вече нищо не могат да направят и заминаха .Самонастанили те се,не обезпокоени си останаха в имота,а аз бях на хотел.

1. По Конституция никой няма право да влиза или да остава в чуждо жилище против волята на собственика му.
2. Вече е решено че имот на ЕТ.е лично имущество. Тука съм убеден че редовия полицай не знае за това тълкувателно решение. Незнанието не ги оправдава,както и нас гражданите.
3. Министерството на вътрешните работи защитава живота и имуществото на гражданите!

Имали бездействие на полицаите и нежелание за съдействие.Ви е как смятате ?
Прокурора и полицията могат ли да ги изгонят от имота ?
libelaren
Младши потребител

Re: неприкосновеността на жилищата ни..само на хартия ли е

Мнениеот doc03 » 13 Апр 2013, 15:04

Полицията и прокуратурата нямат нищо общо със спорове относно собственост и ползване на имоти. Нито прокурорът, нито полицаят са съдии. Нещо много основно бъркате.
Спорът за собственост е изцяло в компетентността на съда, като съответния компетентен съд може да го реши при условие, че е сезиран надлежно по реда на ГПК.
Органите на МВР нямат компетентност да извършват преценка кой е собственик на имота и кой има право да го ползва, поради което в конкретният случай, те не са възспрели едната страна да упражнява правата, които претендира, че има, за сметка на претендираните от другата страна права. Те единствено са изпълнили задълженията си, които произтичат от ЗМВР - да предотвратят извършването на нарушаване на обществения ред (скандали, сбиване, повреждане на имущество), както и да Ви предпазят от самоуправни действия.
Ако Вие се бяхте настанил в личен имот на съпругата си, и Вас полицаите нямаше да изхвърлят.

Желания и мераци, относно съчетаване на професията "съдия-полицай", нещо като 2 в 1, са несериозни и несъстоятелни.
Иначе - да. Блазнещо е, ей така, да си изпишем желанията в едно заявление до МВР или до прокуратурата, и някой там да ни ги изпълни. Да, ама не.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Имотни казуси