Здравейте, както много други случаи се пада така, че живеем на партера. Прозорците и терасата ни гледат към общата част на блока - малко пространство зад блока, което няколко човека ползват за паркинг. Добре, ние също имаме кола и понякога се случва да паркираме там. Там е работата, обаче, че има съседи, които решават, че това е "тяхното" място и вдигат скандали. Искам да попитам, ние можем ли да имаме някакви претенции за цялата тая история, че от години им дишаме изгорелите газове, особено лятото с отворените прозорци, паркират плътно до терасата ни, слушаме ги ден и нощ как бръмчат с колите си и децата им как тропат точно под прозорците, тичайки до там и т.н.? Никога не сме имали претенции за всичко това, но не е ли коректно от тяхна страна, след като ни подлагат на всичко това, поне едно място да има и за нас?(хмм, тъп въпрос) Още повече, че те имат гаражи, но ги мързи да спират там, ние нямаме.(но това не е от значение).
Мисълта ми беше имаме ли право на някакви "претенции"? Благодаря предварително и оценявам помощта ви.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 03:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За общата площ до блока
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: За общата площ до блока
От гледна точка на закона претенции относно права за самостоятелно ползване не можете да имате, а и да имате няма да бъдат удовлетворени. От гледна точка на етиката може би, ама това е съвсем друга опера!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Мерси за отговора, ясно. А примерно за това, че площта не е предназначена за паркиране, или че са точно под прозореца, може ли да се използва като довод? (имам предвид дори ако се обърнат нещата така, че хората от семейството ми да трябва да се оплачат, че там не трябва да се паркира, (щом не могат да се разберат кой - къде))
- isayso
- Нов потребител
Това е проблем на съвместно съжителство. Доколкото разбирам въпросната площ е обща част за цялата кооперация и като такава е "осбственост" на всички живущи. Демек... собствениците трявба да се разберат какво да правят със собствеността си.
Не можете да искате общината да вземе мерки какво да гледате по единствения си телевизор у дома, ако имате спор с жена си дали да е мача или сериала, нали?
А ако терена не е собственост на кооперацията а е обществен... можете да направите така, че никой да не паркира на него, вкл. и вие. Няколко сигнала до общината за неправомерна паркиране на площ, която не е предназначена за това и евентуално може да има някаква реакция.
Не можете да искате общината да вземе мерки какво да гледате по единствения си телевизор у дома, ако имате спор с жена си дали да е мача или сериала, нали?
А ако терена не е собственост на кооперацията а е обществен... можете да направите така, че никой да не паркира на него, вкл. и вие. Няколко сигнала до общината за неправомерна паркиране на площ, която не е предназначена за това и евентуално може да има някаква реакция.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Ако не е бетонирано или асфалтирано, аз лично бих боднал няколко плодни дръвчета.
Така ще се реши въпроса с този терен.
Естествено на отстояние поне 3 м от сградата.
Това е лично мнение и не е препоръка...
Така ще се реши въпроса с този терен.
Естествено на отстояние поне 3 м от сградата.
Това е лично мнение и не е препоръка...
- dikobraz
- Потребител
Благодаря ви Предполагах как е, просто исках компетентни мнения, за всеки случай. Лека вечер
- isayso
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|