начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

ИМОТ,ПРИДОБИТ НАСКОРО ОТ ЧСИ

Казуси за недвижими имоти

ИМОТ,ПРИДОБИТ НАСКОРО ОТ ЧСИ

Мнениеот ivanovadi » 02 Мар 2013, 16:41

Здравейте,
Харесах си апартамент,който през м.декември 2012г. е бил закупен от частно лице от ЧСИ.Продава се обзаведен.Интересува ме има ли някакви срокове за обжалване от предишните собственици?Някой,който се е сблъсквал с подобен проблем да ми пише.А и другото което ме притеснява е дали няма да се появят бившите собственици и да си потърсят движимото имущество,което сега продавача ми включва в цената?Ако може да ме посъветвате какво да направя и към кой да се обърна за професионален съвет и консултиране?
Предварително благодаря!
ivanovadi
Нов потребител

Re: ИМОТ,ПРИДОБИТ НАСКОРО ОТ ЧСИ

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Мар 2013, 18:38

Потърсете адвокат- колегата ще проучи имота назад във времето ( продават се от СИ и вещи, които са проблемни...), вкл. и доказателствата по изпълнителното дело ( понякога изникват интересни обстоятелства).
Пишете от къде сте и все някой колега ще ви насочи към адвокат, ако нямате такъв познат, на когото да се доверите.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivanovadi » 02 Мар 2013, 21:40

От София съм.Смятам да ползвам ипотечен кредит.Проучването,което банката ще направи на имота няма ли да е достатъчно или е по-добре и аз да действам с адвокат,както ме посъветвахте?
ivanovadi
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Мар 2013, 23:07

Наречете ме параноик, но опитът ми показва, че за такива вложения задължително се действа с отделен адвокат, различен от юристите на банката. Последните ще обгрижат банкерските интереси, но не и вашите.
Във ваш интерес е сега да похарчите малко пари, но бъдещето ви да е относително спокойно.

п.п. Първо е смутителен факта, че толкова кратко след възлагането на имота, собственика иска да се разпореди( може и нищо да няма, но все пак индикира за бдителност).
Отделно, че когато става въпрос за ипотека все се сещам за съсед по офис, който преди време решил да купува имот- банката направила, каквото е направила, ипотекирал го, банката превела парите на продавача и прочее и в един момент се оказало, че е купил от несобственик ( малко пикантерия- оказа се, че служител от АВ издал УВТ с неверни данни, а никой не си направил труда да провери историята на имота). После в к`ви филми влезе- още плува в батака на едни 300000.00лв..
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivanovadi » 03 Мар 2013, 04:12

Благодаря Ви много.И аз така смятам.Нищо,че брокерите твърдят ,че е купен с цел инвестиция и много хора ме посъветваха,че банката би разнищила всичко нередно..
ivanovadi
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 03 Мар 2013, 14:52

:roll: :D О, появи се нов играч( агенция за недвижими имоти). Дори да нямаше останалото, за което споменахте, само заради тази фигура ви препоръчвам категорично личен адвокат. Сключете договор с него, като детайлизирате обема на услугата му, за която ще платите. Един ден ще сте доволна, че сте го направила ( всеки от нас сключва, би трябвало, застраховка "проф. отговорност").
Брокерите не са юристи ( а психолози, разбиращи човешката душа, в частност на купувача) и ще твърдят всичко, само за да си вземат полагаемото. След време никой от тях, още по-малко агенцията, или банката, няма да поеме никаква отговорност.

Успех :) .
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivanovadi » 04 Мар 2013, 20:30

Благодаря за изчерпателния отговор.Много ми е полезен.А Вие можете ли да ми препоръчате подходящ адвокат?
ivanovadi
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 05 Мар 2013, 21:16

Сещам се за колега memberlist.php?mode=viewprofile&u=38719
( малко е "дръпната" :lol: /има си нейни правила/, но ще свърши работата стига да не е претоварена).
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivanovadi » 12 Мар 2013, 21:54

Благодаря Ви!Писах и сега.Дано да откликне :)
ivanovadi
Нов потребител

Назад към Имотни казуси