Здравейте,
Семейството има една гора която седи така и решихме да видим дали може да се даде за сеч. Свързах се с фирма която извършва такава дейност в района. С тях ходихме да огледаме гората и изявиваха интерес. Обясниха ми, че трябва да влезне лесовъд да маркира гората така се пресмята и г/д колко кубика ще извадят, договорихме се и за цената която ще платят на кубик. Почти всичко е правено по телефона освен огледа на гората, защото живея доста далече от района. Сега съм тук за да подпишем договор с лесовъда, за да може той да влезне да маркира. Проблемът е, че имам някой съмнения в договора а утре вечер трябва да пътувам и нямам къде да търся адвокат, за да се консултирам.
Притесняват ме следните неща:
1. Предмет на договора
чл. 1.1. Възложителя възлага, а Изпълнителя се задължава срещу възнаграждение, да извърши следната услуга: маркиране на подлежащите за сеч дървета, изготвяне на сортиментна ведомост, карнет - опис, технологичен план и издаване на позволително за сеч, контрол на сечта и извоза, превоза на дървесина включваща подписване на придружаващите дървесината документи и подписване на протокол за освидетелстване на сечището/до един месец след приключване на сечта/, наричана по-долу за краткост "Услугата".
чл. 1.2. Изпълнителят се задължава да извърши Услугата в срок до 30.05.2012год.
2. Обект на договора
чл.2.1. Възложителят възлага на изпълнителя Управлението и стопанисването на горски имот Номер .... в землището на ..... При точно изпълнение на възложената Услуга, Възложителят дължи на Изпълнителя възнаграждение.
чл. 2.2. Цената по предходната алинея се заплаща от Възложителя в срок до пет работни дни от приемането на Услугата, в брой или по банкова сметка.
Член 1.1. определя една услуга а в член 2.1. се възлага "Управление и стопанисване" - т.е. притеснявам се да не дам възможност на съответния човек да си прави каквото си иска. Трябва да може да направи само това което е описано в точка 1.1. Дали не трябва да се въведат някакви изменения или и така е достатъчно ясно?
По въпросът за цената която трябва да се плати - разбрали сме се с фирмата която ще извършва сеч тя да поеме тези разноски. Какво да направя, за да няма лесовъда претенции към мен след като извърши услугата?
Предварително Ви благодаря!
Едит: Днес се свързах с човека и с фирмата която ще сече и си казах опасенията. Те ми казаха просто да преправя договора както сметна за добре стига да дава право на лесовъда да влезне да маркира гората. Това и направих, разпечатихме новия договор и го подписахме и заверихме пред нотариус. Надявам се всичко да е наред.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 18:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за сеч
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|