- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Незаконно отнет автомобил от хазяи.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Незаконно отнет автомобил от хазяи.
Малко е дълъг текста,но ще съм благодарен за един съвет!
Здравейте!
Искам някои да ми даде съвет какво да направя в следния случай:
Живеех заедно със родителите си в апартамент и се случи така че не можахме да си платим няколко наема.Хазяите ме принудиха да им дам личния си автомобил заедно с големия и малкия талон и двата ключа след като ме заплашиха,че щяли да го намерят и изпотрошат или че щяли да пратят цигани да пребият(или по-лошо) мен или някой от моето семейство.След това ни дадоха срок до 1 месец да им платим наемите и така ще ни върнат автомобила.Пак не можахме да им се издължим.Накрая започнаха да заплашват,че ще дадат колата на цигани да я блъснат някъде или да направят някакво нарушение и така да влезна в затвора понеже е на мое име.Заплашиха още че пак ще пратят някой да ни убие.След това дойдоха в новата ни квартира и се опитаха да ми вземат лаптопа и други неща.
Аз и майка ми отидохме в полицията и им разказахме всичко,след което са превикали старите хазяй,а накрая и баща ми.На баща ми са му отговорили да се разберем с хазяите.Полицията също ни каза че хазяите можли да ме съдят защото съм им дължал пари.Да обаче нямаме договор с хазяите,а и те могат вечно да казват че им дължим пари.
Моля кажете как да си върна колата.Аз нямам намерение да не им платя наемите,но според мен не е правилно така да ми я отнемат без съд.
А и наистина ли полицията не може да ми помогне да си взема колата.
Здравейте!
Искам някои да ми даде съвет какво да направя в следния случай:
Живеех заедно със родителите си в апартамент и се случи така че не можахме да си платим няколко наема.Хазяите ме принудиха да им дам личния си автомобил заедно с големия и малкия талон и двата ключа след като ме заплашиха,че щяли да го намерят и изпотрошат или че щяли да пратят цигани да пребият(или по-лошо) мен или някой от моето семейство.След това ни дадоха срок до 1 месец да им платим наемите и така ще ни върнат автомобила.Пак не можахме да им се издължим.Накрая започнаха да заплашват,че ще дадат колата на цигани да я блъснат някъде или да направят някакво нарушение и така да влезна в затвора понеже е на мое име.Заплашиха още че пак ще пратят някой да ни убие.След това дойдоха в новата ни квартира и се опитаха да ми вземат лаптопа и други неща.
Аз и майка ми отидохме в полицията и им разказахме всичко,след което са превикали старите хазяй,а накрая и баща ми.На баща ми са му отговорили да се разберем с хазяите.Полицията също ни каза че хазяите можли да ме съдят защото съм им дължал пари.Да обаче нямаме договор с хазяите,а и те могат вечно да казват че им дължим пари.
Моля кажете как да си върна колата.Аз нямам намерение да не им платя наемите,но според мен не е правилно така да ми я отнемат без съд.
А и наистина ли полицията не може да ми помогне да си взема колата.
- nsk_88
- Младши потребител
Re: Незаконно отнет автомобил от хазяи.
А Вие в полицията казахте ли,че са Ви отнели колата и написахте ли си го в жалбата,много неща има за питане по вашият казус
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Казахме на полицията,че са ни накарали да им дадем колата след заплахи.
И в жалбата е написано.
И в жалбата е написано.
- nsk_88
- Младши потребител
Според мен щом имате жалба в полицията ,следващата стъпка е прокуратурата, пуснете там жалба за тормоза който Ви се налага от въпросните лица, но все пак трябва да имате и отговори,защо Ви притесняват ,какви пари им дължите и защо сте нямали сключен договор за наем.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Всичко сме написали в жалбата.-Как са ни взели колата,за заплахите,колко точно им дължим и защо нямаме договор с тях.
Просто се издразних най-много от това как постъпват.Все пак мисля,че това да идват в новата ми квартира и да се опитват да взимат имущество си е сериозно нарушение
Просто се издразних най-много от това как постъпват.Все пак мисля,че това да идват в новата ми квартира и да се опитват да взимат имущество си е сериозно нарушение
- nsk_88
- Младши потребител
Това е така спор няма, значи трябва да им се връчи един предупредителен протокол от страна на полицията да не Ви досаждат и ако искат нека си заведат дело срещу вас за дължимата сума, а Вие от ваша страна чрез прокуратурата може да си вземете колата.
- toni_sf
- Активен потребител
Явно няма спор, че им дължите пари за наеманото от Вас жилище, платете това което дължите за да сте коректен, така може да имате претенции да бъдат и коректни с Вас. Всяко действие има и противодествие. Успех.
- zlato
- Младши потребител
Ами от полицията казаха да опитаме доброволно да се разберем.За сега поне хазяите спряха да ни тормозят.Вчера уж казаха да отида и да си звема колата,но нещо не им вярвам,понеже със заплахите които са ми отправяли не знам дали няма да ми направят нещо.Аз мисля,че хазяите ги е страх да заведът дело защото могат да получат глоби от данъчните.А и как ще докажат,че не сме им върнали парите например.
Благодаря за отделеното внимание!
Благодаря за отделеното внимание!
- nsk_88
- Младши потребител
Не искам да си помислите за мен,че имам намерение да ги измамя и да не им платя наема.
- nsk_88
- Младши потребител
Затова Ви казах колата си я взимате от тях с прокурорско разпореждане и полицията Ви оказва пълно съдействие.А за следващите стъпки от тяхна страна трябва да имат протокол от полицията да не се занимават с Вас със саморазправа а по съдебен ред,и ако са го подписали трябва да бдят над вашето сем. да не им се случи нещо, защото носят отговорност.
- toni_sf
- Активен потребител
Много съм ви благодарен за полезната информация!!!
- nsk_88
- Младши потребител
И сега остава за мен лично въпросът - колата както е дадена ли ще я върнат, или малко карана, малко надраскана, без гуми и т.н.
- nikiboy
- Потребител
Как така ще им дадете да ви вземат колата? Ама и вие сте си нередовни, като виждате, че не можете да плащате, освобождавате квартирата или се местите в по-евтина. А за колата, взимаш една тръба, отиваш при бившите хазяй и най-културно им обясняваш, че ако не ти върнат автомобила, ще им натрошиш капачките (тва с убедителен тон) и така..
- chadel
- Потребител
Ми уж доброволно ше ми я дадат.-Май ги е страх да не подам сигнал на данъчните .Ако не стане така имам един плътен стоманен вал с който да ги вразумя .А ако на колата и има нещо задължително ше насъскам НАП.
- nsk_88
- Младши потребител
моля не провокирайте човека към самоуправни действия, тъй като това е престъпление, както и да се влиза в чуждо жилище без съгласие на неговия собственик, както и да се унищожава чужда вещ, а също и заканата с убийство, ако може да предизвика основателен страх. Доколкото си спомням договорът за наем на имот трябва да е писмен. Вероятно собствениците упражняват някакво криворазбрано право на задържане за вземанията си.
- iva_sh
- Потребител
iva_sh написа:моля не провокирайте човека към самоуправни действия, тъй като това е престъпление, както и да се влиза в чуждо жилище без съгласие на неговия собственик, както и да се унищожава чужда вещ, а също и заканата с убийство, ако може да предизвика основателен страх. Доколкото си спомням договорът за наем на имот трябва да е писмен. Вероятно собствениците упражняват някакво криворазбрано право на задържане за вземанията си.
-Това със тръбата си е в кръга на шегата.Не бих посегнал на никой,понеже това не е в моя полза.А собствениците май си мислят,че могат да взимат каквото си пожелаят.Показах им,че не е така.
- nsk_88
- Младши потребител
Груба грешка, да си давате колата. А щом няма договор за наем е недоказуемо, че им дължите пари. Ако имаше договор за наем също вие сте в по-изгодна позиция. Не могат да ви изгонят от жилището ако го направят принудително и вие имате лични вещи можете да ги съдите за несъществуващи стойности.
- v_antonova1986
- Нов потребител
Що за безправие ,е станало адвокат и дело.Все пак си има ред за задържане на чужда движима вещ.А за наемите като плащате ето ви разписка на вас ви трябва като плащате и си знаете наемодателя:!:
Разписка за наем
Днес, ………………………..в град / село.В изпълнение на договор за наем.Подписаният трите имена ,егн………………………………. наричан за кратко наемодател с подписа си удостоверявам че получих от наемателя трите имена егн………………….сумата от …………………лв за периода от ………………..до………………………
Получил сумата Броил сумата
Разписка за наем
Днес, ………………………..в град / село.В изпълнение на договор за наем.Подписаният трите имена ,егн………………………………. наричан за кратко наемодател с подписа си удостоверявам че получих от наемателя трите имена егн………………….сумата от …………………лв за периода от ………………..до………………………
Получил сумата Броил сумата
-
Pause - Активен потребител
Пусни едно сигналче до НАП - да го видят тоя хазяин дали си е плащал данъците върху наема
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Аз чакам да кажеш дали си си взел колата.
- toni_sf
- Активен потребител
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|