Привет на всички!Моля за помощ!
Купихме имот от ДСИ на публична продан.Постановлението го взехме след около 4 месеца мъка и дори вече е вписан.Проблема е следният:от около година в имота живее лице което се е самонастанило,тъй като предишния собственик не го обитава от години.ДСИ ми даде тел. на лицето което в момента обитава обекта,и устно ми спомена,че не иска да се занимава да ми прави въвод в имота.Самонастанилия се човек разговаря с мен и като разбра какъв е случая вече не си вдига тел. или ми отказва.Полицията и кварталния ни отказаха съдействие(може би с право) и ние мислехме с ключар да смениме патрона,но разбрахме,че това се води самоуправство.Човек с подобен случай ме посъветва да се обърна към дежурен прокурор,че при него е имало успех при това бърз.Не е ли трябвало при положение ,че ДСИ е знаел за наличието на това лице да го изкара от апартамента при положение,че той не е страна по делото?Мога ли да заведа някакво дело или да пусна жалба срещу самонастанилото се лице?Искахме чрез съдия изпълнителя да влезнем във владение,като си платим съответната такса,но се притесняваме,че тъй като няма желание,а и няма регламентирани срокове,в които да се извърши въвода,ще мине много време.Приемаме всякакви съвети. Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проблем с въвод в имот
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: проблем с въвод в имот
1. Вариант 1- лесен, законен и за предпочитане- Платете си таксата за въвод и СИ няма къде да ходи...
2. Издебнете лицето, когато излезе от имота, и му сложете катинар- така нито той, нито вие ще сте вътре. Който пръв разбие- вие вратата или той катинара- ще отговаря за самоуправство.
3. и т.н... варианти много
2. Издебнете лицето, когато излезе от имота, и му сложете катинар- така нито той, нито вие ще сте вътре. Който пръв разбие- вие вратата или той катинара- ще отговаря за самоуправство.
3. и т.н... варианти много
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Баце, от право до право има много разлика.
Приготви едни 1000 лв да има за какво да отидем с момчетата, ще му обясним как стоят нещата.
Знам, че човека е разбран, просто ти изглежда нямаш правилния подход
Приготви едни 1000 лв да има за какво да отидем с момчетата, ще му обясним как стоят нещата.
Знам, че човека е разбран, просто ти изглежда нямаш правилния подход
- krokodil
- Нов потребител
papy7885 написа:Искахме чрез съдия изпълнителя да влезнем във владение,като си платим съответната такса,но се притесняваме,че тъй като няма желание,а и няма регламентирани срокове,в които да се извърши въвода,ще мине много време.
Има ЧСИ, които смятат, че въвод може да извърши всеки друг съдебен изпълнител, само въз основа на постановлението за възлагане...повечето колеги не възприемат подобно виждане, но има няколко ЧСИ, в София (извън София не знам), които биха извъшили въвода и без изпълнителен лист.
Другият начин е да водите дело срещу лицето, което се е настанило в имота, а третият вариант е да пуснете молба до ДСИ с ако се забави с въвода - да го тормозите с жалби до съда и Инспектората към Министерството на правосъдието.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|