- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Начин на траино предназначение
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Начин на траино предназначение
здравеите! Искам да попитам на скицата ми пише: начин на траино предназначение на територията ; (земеделска )и начин на траино ползване ; (друг вид дървопроизводителна гора) ..... Та въпроса ми е замаделска земя ли е или е кам горския фонт........ Попитах в поземлена комисия и не мойаха да ми отговорят....... Благодаря Ви предварително......
- ivan_petrov6
- Младши потребител
Re: Начин на траино предназначение
Честито! Имате си гора.
- Гост.
- Старши потребител
Не се ли взема напредвит начина на траино ползване???
- ivan_petrov6
- Младши потребител
И тази гора кам горския фонт ли е или е кам земеделския?
- ivan_petrov6
- Младши потребител
Имам подобен имот и в скицата пише , че представлява изоставени трайни насаждения да се ползва по закона за горите , но се води земеделска земя , затова поисках от горски фонд удостоверение дали този имот е в горския фонд , на което ми отговориха , че не е в горския фонд. И аз незнам при това положение как се ползва имота ?
- kirile
- Потребител
На мен ми трябва информация какво е за да му сменя предназначението и в горското стопанство не знаят и в службата по земеделие не знаят какво е........
- ivan_petrov6
- Младши потребител
Направете запитване в писмен вид и двете институции са длъжни да ви отговорят на въпроса , който е в тяхната компетенция. Ако не могат да ви отговорят , да освободят длъжностите , които заемат.
- kirile
- Потребител
Притежавате в собственост гора в поземления фонд .Сам знаете, че на мястото, където е вашата "нива" има дървостой.
- Гост.
- Старши потребител
Интересува ме дали да водя процедура по закона за горите или по закона за зам. земи???
- ivan_petrov6
- Младши потребител
За какво ще водите дело /процедура/ - за разрешение за дърводобив, за строеж и/или друго.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Искам да сменя предназначението на имота , но по кои закон, не знам . Дали по закона за зем. земи или по закона за горите?
- ivan_petrov6
- Младши потребител
Имам издадена виза за проектиране за "Вилно селище с хотелска част" , но в поземлената комисия ми отказаха да ми издадат категория и бонитет на почвите . Защото не знаели дали е земеделска земя или е кам горския фонт.
- ivan_petrov6
- Младши потребител
Подавате заявление за промяна на предназначението, след което чакате с входящият номер 1 месец. Ако не Ви потърсят или не поискат уточнение, се счита мълчалив отказ. Следва процедура по отмяна на отказа и задължаването на общината/комисията.
По принцип нямате работа със служителите на комисии и общини. Отивате с ясно конкретна цел и задача и внасяте документите.
Може да не е ясна категорията и вида на земята, поради технически причини, може да искат да забавят нещата и т.н.
По принцип нямате работа със служителите на комисии и общини. Отивате с ясно конкретна цел и задача и внасяте документите.
Може да не е ясна категорията и вида на земята, поради технически причини, може да искат да забавят нещата и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
poli_g написа:Притежавате в собственост гора в поземления фонд .Сам знаете, че на мястото, където е вашата "нива" има дървостой.
@ ivan_petrov6 май не е разбрал постинга, та ако позволите да добавя:
ЗГ(Обн. ДВ. бр.125 от 29 Декември 1997г...изм. ДВ. бр.73 от 17 Септември 2010г.)Чл. 2. (2) (Изм. - ДВ, бр. 16 от 2003 г.) Горски фонд по смисъла на този закон е територията, предназначена основно за гори, обхващаща гори и храсти, както и земите за залесяване и недървопроизводителните земи, посочени в кадастъра. Има го и в ПП на ЗГ (ама да си го четат) и накрая и един ЗУТ....
Та да попитам: тази виза (от гл.архитект на община, предполагам) по чл.12 ал.3 на ЗУТ (предполагам) се издава за горски територии без промяна на предназначението. Или ще се прилага чл.14 ал.1 т.4 ЗГ
- anserk
- Активен потребител
Стоя и май само ще си мисля( или както там е сигнатурата на Мелка).
Някой да си представя строителство на "Вилно селище с хотелска част" при тези условия?
ЪПсурд В момента нещата са така спечени, че само общините леко по ръба минават ( което не е лошаво- държавата подпомага по-малкият си брат и изведнъж повечето общини по силата на разни дарствени сделки станаха собственици на сума имоти ).
Е, отпосле и това има оправия.
Някой да си представя строителство на "Вилно селище с хотелска част" при тези условия?
ЪПсурд В момента нещата са така спечени, че само общините леко по ръба минават ( което не е лошаво- държавата подпомага по-малкият си брат и изведнъж повечето общини по силата на разни дарствени сделки станаха собственици на сума имоти ).
Е, отпосле и това има оправия.
- Гост.
- Старши потребител
Не можах по-рано да добавя, но като цитирах този чл.14 от ЗГ, имах в предид, че в момента се ивършва основен ремонт и пристрояване на " станция за отдих и туризъм" на един вече несъществуващ завод, върната на реститути до яз. Искър от към Ихтиман (незабравими спомени от пионерски лагер , затова и приех за надзор). Адвокатите бая са се потрудили да го докарат извън вододайната зона (сервитута) и е доста прилично, без грандоманщини и си е като "хотелече..."
Няма лошо, не е страшно даже и в горска местност до язовир
Няма лошо, не е страшно даже и в горска местност до язовир
- anserk
- Активен потребител
@ ivan_petrov6 май не е разбрал постинга, та ако позволите да добавя:
ЗГ(Обн. ДВ. бр.125 от 29 Декември 1997г...изм. ДВ. бр.73 от 17 Септември 2010г.)Чл. 2. (2) (Изм. - ДВ, бр. 16 от 2003 г.) Горски фонд по смисъла на този закон е територията, предназначена основно за гори, обхващаща гори и храсти, както и земите за залесяване и недървопроизводителните земи, посочени в кадастъра. Има го и в ПП на ЗГ (ама да си го четат) и накрая и един ЗУТ....
Та да попитам: тази виза (от гл.архитект на община, предполагам) по чл.12 ал.3 на ЗУТ (предполагам) се издава за горски територии без промяна на предназначението. Или ще се прилага чл.14 ал.1 т.4 ЗГ ivan_petrov6 визата ми е издадена на основание чл.44 ал.2 от ЗМСМА, чл44,ал1,т13 от ЗМСМА,чл109,ал2от ЗУТ,във вразка с чл.59,ал1и чл.60,при условията на чл12,ал2 от зут,вав вразка с чл110,ал1 т. 3 от ЗУТ
Та да попитам: тази виза (от гл.архитект на община, предполагам) по чл.12 ал.3 на ЗУТ (предполагам) се издава за горски територии без промяна на предназначението. Или ще се прилага чл.14 ал.1 т.4 ЗГ ivan_petrov6 визата ми е издадена на основание чл.44 ал.2 от ЗМСМА, чл44,ал1,т13 от ЗМСМА,чл109,ал2от ЗУТ,във вразка с чл.59,ал1и чл.60,при условията на чл12,ал2 от зут,вав вразка с чл110,ал1 т. 3 от ЗУТ
- ivan_petrov6
- Младши потребител
ivan_petrov6 визата ми е издадена на основание чл.44 ал.2 от ЗМСМА, чл44,ал1,т13 от ЗМСМА,чл109,ал2от ЗУТ,във вразка с чл.59,ал1и чл.60,при условията на чл12,ал2 от зут,вав вразка с чл110,ал1 т. 3 от ЗУТ
- ivan_petrov6
- Младши потребител
Имота също така попада в общия устроиствен план на града, но тои все о6те е на идеен проект.
- ivan_petrov6
- Младши потребител
Ами дерзайте на горския фронт с ПУП-ПЗ (предполагам че заповедта на Кмета е за това) по правилата на ЗУТ извън урбанизирани територии.
- anserk
- Активен потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|