начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Мога ли да продам ???

Казуси за недвижими имоти

Мога ли да продам ???

Мнениеот setbul » 09 Сеп 2010, 14:34

Здравейте,
Нследници сме на парцел земя трима човека :) :) : аз,сестра ми и леля ми като половината
от парцела е на леля ми а другата половина е разделена на две между мен и сестра ми.
Въпросът ми е мога ли да продам моята част без да питам и искам разрешение от останалите наследници?Ако не мога какво точно трябва да направя за да може всичко да си е законно?
Благодаря предварително!!!
setbul
Младши потребител

Re: Мога ли да продам ???

Мнениеот inspectora » 09 Сеп 2010, 15:24

Първо трябва да предложите на леля си и/или сестра си Вашата част на определената от Вас цена. Ако не се съгласят да купят - продавате на който си решите на същата цена, или по-висока.
Има и разни "врътки" ако не искате леля Ви и сестра Ви да разбират какво ще правите, но аз лично "за без пари" не бих Ви "отворил" на тях ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот setbul » 09 Сеп 2010, 15:35

Трябва ли предложението ми за закупуването на дела ми към останалите наследници, да се оформи писменно. Опасявам се от това, да не би устно да се съгласят ,а по късно да оспорват продажбата.
setbul
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 09 Сеп 2010, 15:53

setbul написа:Трябва ли предложението ми за закупуването на дела ми към останалите наследници, да се оформи писменно. Опасявам се от това, да не би устно да се съгласят ,а по късно да оспорват продажбата.

Писмено трябва да откажат предложението! ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот setbul » 09 Сеп 2010, 16:15

Благодаря ти инспекторе :D :D :D :D
setbul
Младши потребител

Назад към Имотни казуси