Здравейте, колеги.
Спешно ми трябват решения за действието на отлагателно условие в нотариален акт. Ще съм много благодарна на всеки, който ми съдейства. Опитвам се да разбера дали отлагателното условие създава само облигационно отношение, а вещно-правният ефект на сделката настъпва при сключването и.
Благодаря!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 23:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отлагателно условие
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отлагателно условие
Моля, колеги, може ли са ми съдействате?
- ifand
- Младши потребител
Тоест да се прехвърли собствеността под условие ли?
- sunrise
- Активен потребител
Да, става въпрос за покупко-продажба с отлагателно условие.
Интересува ме дали при открито производство по несъстоятелност имот продаден с отлагателно условие ще се включи в масата на несъстоятелността. Моето мнение е, че въпреки това условие имотът е напуснал патримониума на дружеството - продавач и не се включва в масата на несъстоятелността, но искам да го докажа на хората, с които споря и затова ми е нужна вашата помощ.
Благодаря.
Интересува ме дали при открито производство по несъстоятелност имот продаден с отлагателно условие ще се включи в масата на несъстоятелността. Моето мнение е, че въпреки това условие имотът е напуснал патримониума на дружеството - продавач и не се включва в масата на несъстоятелността, но искам да го докажа на хората, с които споря и затова ми е нужна вашата помощ.
Благодаря.
- ifand
- Младши потребител
Изстрел в небето ми е мнението, но ако дилаторното условие е направено запазване на собствеността до заплащане на последната вноска или подобно.Смятам че още не е напуснал патримониума на длъжника.Формулирай отлагателното условие...
-
Pause - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|