начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ПРОБЛЕМ С ЛИЗИНГ

Казуси за недвижими имоти

ПРОБЛЕМ С ЛИЗИНГ

Мнениеот margo_var » 25 Май 2010, 21:51

Имам питане - със съдружник закупихме 2005 година автомобил на лизинг. Колата е изплатена за 1 година, като цялата сума на покупката е минала от сметката на единия съдружник. ( като физически лица ). Колата все още не е прехвърлена от лизинговата къща. Няма разбирателство между нас. Единия владее автомобила фактически, отказва да се разберем, а аз мога да докажа че всички суми по покупката съм внесла аз. Какъв е начина да се разреши проблема ? Мога ли да заведа дело в което да призова като свидетел собственика на автомобила ( в случая лизинговата компания ) и нещата между нас да се решат с Граждански иск в Съда ? В допълнение - не сме семейни и двамата, така че няма СИО в този казус.
margo_var
Нов потребител

Re: ПРОБЛЕМ С ЛИЗИНГ

Мнениеот svettoslav » 25 Май 2010, 22:06

Ще трябва да посетите юрист за да се запознае със самия договор,както и с доказателствата за плащане от Ваша страна.Така ще прецените възможността за установяване на правото Ви.
Щом няма съгласие между Вас,споровете се решават по съдебен ред.Няма друг способ.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот namakak » 25 Май 2010, 23:33

Вас ви е страх ,че ако някой се самубие под колата на съдружниците,не знаете кой ще бъде осъдения ли?
Или застрахователя ви ще плати на роднините ви,ако нещо се случи със собственика,да не дава господ?
При тези отговорности,консултация незабавно с адвокат.Запор на имущество,ЗС,ЗЗД.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 26 Май 2010, 10:29

Накрая лекият автомобил ще се придобие по давност от неплатилия съдружник :lol: :lol: :lol:
usra_ovcova
Потребител

Назад към Имотни казуси