начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Изселване на съседи (къща) ?

Казуси за недвижими имоти

Изселване на съседи (къща) ?

Мнениеот evil_kitty007 » 11 Май 2010, 13:26

Здравейте!

Интересува ме къде е уредена процедурата (и необходимите основания) по изселване на съседи - закон, наредба, или ако има обнародвано съдебно решение по подобен казус?

Нашият случай е следният.

Живеем в къща, съседите ни също. Постоянно вдигат шум, имат куче, което лае без почивка, палят огън на двора който опушва и нас и прочее. С лични разговори, жалби и полиция НИЩО не става.

По-неприятното (и същинската причина за въпроса ми) е, че при всеки опит за нормален разговор се стига до обиди и заплахи ("изчезвай преди да съм те пребил", "ще те намеря някоя вечер", "ще те удуша докато спиш", "мисли му ако пак си отвориш устата").

Не можем повече да се разправяме с тях, понеже няма никакъв смисъл и честно казано почваме да се страхуваме.

Разбира се, и други съседи имат проблеми с тях, но никой не смее да направи нищо защото всички ги е страх. Въпросните проблемни хора имат вид на такива с психични отклонения, което ме кара да се замислям над заплахите им. Та по тези причини никой съсед не смее да им каже нищо, камо ли да се подпише някъде.

Можете ли да ме посъветвате какво можем да направим по въпроса? Какви доказателства биха се приели (напр. видеозапис от разправия, ако те не са уведомени, че ги записваме?), към кого да се обърнем и колко време ще отнеме цялата процедура?

Благодаря на всички предварително!
evil_kitty007
Младши потребител

Re: Изселване на съседи (къща) ?

Мнениеот TheOldMan » 11 Май 2010, 22:20

Вариант 1: Купувате къща с двор в Бояна и ги помолвате да се преместят там.
Вариант 2: Купувате къща с двор в Бояна и Вие се преселвате там.

Сега сериозно - изселване имаше по време на Вълко Червенков и Берия. От десетилетия това "наказание" не се практикува. Нямате никакви правни лостове да накарате съседите ви да напуснат собствеността си. Да, можете да викате полиция, ако нарушават нощната ви почивка, или по друг начин да пречат да ползвате имота си по предназначение, но това ще завърши с предупредителни протоколи, малко вероятно с някаква глоба...
Ако имаше такива възможности, досега да съм разкарал пияницата от 6-я етаж на панелката, който в 3 часа посреднощ реже и подрежда някакви неща, или естрадната певица, която се упражнява всеки божи ден на фона на Джанис Джоплин, надута до дупка от мощната уредба...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот evil_kitty007 » 12 Май 2010, 09:16

Точно от това се опасявах :evil:

Както обикновено, нарушителите са изтъкани от права, а нормалните хора имат само задължението да се съобразяват. Когато се събират данъци и такси всички сме равни, а когато някой те тормози - нарушителят е по-равен от тебе.

Малоумното им куче и шестте им котки имат повече права от мен - не може току-така да бъдат отнети или приспани. Няма доказателство, че вдигат шум. Както няма доказателство кой е спукал гумите на колата ни след поредната разправия с комшиите.

Полицията... "Ама госпойце, не можем само вас да обслужваме - нали разбирате, че има и сериозни проблеми (NB!) в града." :evil:

Затова аз най-добре да си затварям устата, че да не ми счупят врата някоя вечер като се прибирам от работа. БЕЗ доказателства.
evil_kitty007
Младши потребител

Мнениеот naughty » 16 Май 2010, 18:29

има едни кучегони, вземете най-мощния и го вържете постоянно
naughty
Потребител

Назад към Имотни казуси