Здрвейте!
Ще мина направо на въпроса,който ме мъчи от известно време и предварително благодаря за всеки компетентен отговор от ваша страна.
Дядо ми притежаваше земя от 5 дка. след като почина през 2007г. наследник на земята стана баща ми. Скоро разбрахме, че точно през средата на имота преминава газопровод с диаметър от 1000см. собственост на "Булгаргаз" и има забрана да се прави каквото и да било на отстояние 10 метра от двте му страни което си е 1,4 дка. от цялата земя. Със 100% сигурност мога да твърдя,че дядо ми не е получавал обезщетението което се дължи по закон. В скица на имота от 1999г. не са отразени никакви тежести спрямо него. В скица от 2004 са отразени забраните, които посочих.А ето го и въпроса ми:
Има ли баща ми право на обезщетението, което се е дължало на дядо ми като собственик на имота и ако има как може да го упражни?
- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Газопровод през частен имот
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Газопровод през частен имот
От това, което сте дали като информация, може да се каже, че е изтекла абсолютната 5 годишната давност. Ако заведете иск с/у булгаргаз и възразят, че нямате право на иск, ще прекратят делото.
- nksuccess
- Потребител
Разбрах, че правото на иск се е погасило с изтичането на давността значи остава доброволно да ни дадат обезщетение така ли е ?
А от кой момент започва да тече давността тъй като нито дядо ми е знаел за газопровода нито баща ми до скоро?
В непроменяемото съществуващо положение земята на 10м. отстояние от газопровода (общо 1400кв.м) чия е, на "Булгаргаз" или наша? И ако е наша може ли да се продаде макар и със съществуващите тежести?
Благодаря ви за отговорите?
А от кой момент започва да тече давността тъй като нито дядо ми е знаел за газопровода нито баща ми до скоро?
В непроменяемото съществуващо положение земята на 10м. отстояние от газопровода (общо 1400кв.м) чия е, на "Булгаргаз" или наша? И ако е наша може ли да се продаде макар и със съществуващите тежести?
Благодаря ви за отговорите?
- stoimenov
- Нов потребител
Земята е ваша. Бул.газ имат сервитутно право. Земята може да я продадете без проблем (от правна гледна точка), просто е с тежести. На другите ви въпроси не може да се отговори конкретно от посочените от вас факти. Ако смятате, че сте прав и можете да направите нещо в защита на интересите си, събирате всички документи и при адвокат. Форума може само да ви насочи, или да ви обърка, не може да разреши проблема ви.
- nksuccess
- Потребител
а, тази нивичка дядо Ви по какъв начин я е придобил, да не би да е по реституция?
- martinela_m
- Младши потребител
martinela_m написа:а, тази нивичка дядо Ви по какъв начин я е придобил, да не би да е по реституция?
...Как мислиш, нЕма начин да не е реститут.
-
Melly - Старши потребител
ако питате мен, то и тръбата е от времето на соца, така че за какви обезщетения говорим, нема начин!
- martinela_m
- Младши потребител
Газопровода не беше отразен в скицата от 1999г. за това решихме, че се дължи обезщетение след като в по-късен момент бяха отразени забраните за земята около газопровода.
- stoimenov
- Нов потребител
В крайна сметка важното е, че сега вече знаете за ограниченията.
Не че още с Решението си, органът по реституцията е следвало да отрази този факт, но... кой ти гледа подробностите (подземен кадастър, например).
Не че още с Решението си, органът по реституцията е следвало да отрази този факт, но... кой ти гледа подробностите (подземен кадастър, например).
-
Melly - Старши потребител
Благодаря на всички за отговорите. Сега остава "само" да покажем документите на адвокат и напред към обезщетението или назад към дълбините на газо-провода.
- stoimenov
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|