- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за информация относно кредит
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за информация относно кредит
Здравейте ,надявам се да откликнете на молбата ми.Проблема ми е следния.По майчинство съм,от януари ще взимам 240 лв.Имам кредит който е 200 лв на месец и овърдрафт на който до сега плащах лихви.Падежната дата на овърдрафта ми е 16 дек и когато отидох да го анексирам ми отказаха защото няма да взимам 400 лв на месец.Предложиха ми нов кредит с 18% лихва и поръчител,чиято вноска ще е 90 лв(общо 290 а аз ще взимам 240)Отказах да сключа договор.Казаха ми че на 16 дек ще запорират сметката ми.Знам че нямат право да запорират майчинството ,но сметката имат,затова ще пробвам варянта да си взимам майчиството по друг начин за да си плащам кредита,ако не мога обаче заема ми от 200 лв ще овисне,те ще си взимат парите по овърдрафта а кредита няма да мога да плащам.Имущество нямам или по точно имам такова което не могат да вземат,пералня,печка.Имам кола с която мъжа ми работи и не мога да си позволя да загубя,затова мислим преди да се случи всико да я прехвърля или да е на двамата на името или само на него, на дете на 1 год може ли?.После ако всичко се случи по този сценарии,като се върна на работа ще ми спират част от заплатата.Всичко това много ме натъжава защото съм редовен платец и сега заради това че не искат да анексират овърдрафта всичко се срутва.Интересува ме следното.Ако си направя сметка в друга банка тя може ли да се блокира? До кога трае едно такова производство,има ли давност,цял живот ли ще ги дължа тези пари, ако в близко бъдеще не успея да ги върна и ако не се спорузомея нищо с съдя изпълнителя.Това че съм подписала запис на заповед утежнява ли положението ми? И въобще какво бихте ме посъветвали,освен да намеря начин да платя?Ако да речем догодина не вземат детето ми в детска градина и аз не се върна на работа и не мога да плащам ще съм натрупала безумни лихви,може ли да не го върна този заем без да има тежки последици за мен и семсйствоо ми? И последно, ще се водя ли осъждана?Знам че са много въпросите,извинете ме и предварително ви благодаря.
- eses17
- Нов потребител
Re: Моля за информация относно кредит
eses17 написа:Имам кола с която мъжа ми работи и не мога да си позволя да загубя,затова мислим преди да се случи всико да я прехвърля или да е на двамата на името или само на него, на дете на 1 год може ли?.колата не може да се вземе,защото няма къде да се държи.Може на дете, стига да не ви е родно дете.
Интересува ме следното.
Ако си направя сметка в друга банка тя може ли да се блокира? може
До кога трае едно такова производство,има ли давност,цял живот ли ще ги дължа тези пари, ако в близко бъдеще не успея да ги върна и ако не се спорузомея нищо с съдя изпълнителя.за колко пари говорим?
Това че съм подписала запис на заповед утежнява ли положението ми? утежняват го,нали е дълг.
И въобще какво бихте ме посъветвали,освен да намеря начин да платя? дългът ще стане двоен и троен
Ако да речем догодина не вземат детето ми в детска градина и аз не се върна на работа и не мога да плащам ще съм натрупала безумни лихви,може ли да не го върна този заем без да има тежки последици за мен и семсйствоо ми? може да не се върне и последиците няма да са тежки-и сега и после се искат пари.
И последно, ще се водя ли осъждана? зависи от кредитора как ще ви съди и вие как ще се защитавате.
Знам че са много въпросите,извинете ме и предварително ви благодаря.
ПИТАНЕТО Е С ПАРИ
- usra_ovcova
- Потребител
кредита ми е 10 000 а овърдрафта 1800
- eses17
- Нов потребител
Вижте, госпожо, няма да направите никак добре, ако спрете да плащате. Дори и да нямате имущество от банката няма да Ви оставят туко-така. Ще Ви осъдят и после ще започнат срещите Ви с ЧСИ-то. Има различни начини, по които могат да Ви притиснат, например да се насочат към имуществото на съпруга Ви. Прехвърлянето на колата може да не Ви спаси, и кой Ви каза, че не могат да Ви вземат печката, хладилника и прочее друго движимо имущество. Историята познава случаи на извзети родопски одеяла и спално бельо. Дори и по някакъв начин да не им плащате, докато сте в майчинство след това ще Ви се наложи и сумата ще се е увеличила многократно. Затова вместо да търсите начин как да не им плащате, намерете такъв как да им плащате редовно. Който тегли кредити и ги харчи трява да ги плаща. То, ако можеше така да вземаш пари и да не ги връщаш ..., ехеее!!!
- laridii
- Потребител
О аз съм далеч от идеята да не ги върна, питах не защото искам да не ги върна а защото се опасявам да не се получи нещо подобно.Иначе чакам все още и се надявам да ми разрешат анексиране на овърдрафта,пусах молба до няколко техни директори и получих известие че молбата ми се разглежда,което ме обнадеждава че ще го анексират,ако това стане няма да има проблеми.Претиснението ми беше ако не стане и затова разигравах възможно най лошия варянт. Инче за взимането н пералня и подобни, тези неща не влизат ли в онзи списък който не може да се иземее? Благодаря ви за информацията.
- eses17
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|