- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Земеделски земи - данъчна оценка
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Земеделски земи - данъчна оценка
Интересува ме дали някой знае каква е процедурата по издаване на удостоверения за данъчна оценка на земеделски земи и гори и какъв е срока за издаването им и последен въпрос дали при положение, че не са декларирани в данъчното ще трябва преди това да се декларират иначе земите са възстановени на наследниците на лицето Х с решение на Комисията по земеделие и гори - благодаря Ви предварително за отговорите - надявам се, че на някого скоро му се е налагало да вади такива данъчни оценки.
- polpala
- Младши потребител
Re: Земеделски земи - данъчна оценка
Мъка!
Последна промяна poli_g на 01 Дек 2009, 02:51, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Прав сте, че май не е вписано решението на поземлената комисия, но предположих, че при положение, че са върнати 2000 година на наследниците на наследодателя и щом само по себе си решението плюс удостоверението за наследници и скицата играе ролята на констативен нотариален акт то ако не е вписано какво следва от това
Що се отнася до другото едни ми искат за данъчната оценка удостоверение за отстояние а други в комисията ми казват че е характеристика на имот било едно и къщо - а с какво ми помагат сроковете оставете аз да преценя...що се отнася до таксите ами изпадам в потрес защото в един град ми искат 5 лева и ми дават данъчната оценка веднага а в друг ми искат 20 лева за експресна услуга за срок от 1 ъедмица...вие преценете - а за вписването на решението на поземлената комисия колега не мисля, че е ниобходимо да го вписваме ,защото така или иначе ще впишем договора за доброволна делба
Що се отнася до другото едни ми искат за данъчната оценка удостоверение за отстояние а други в комисията ми казват че е характеристика на имот било едно и къщо - а с какво ми помагат сроковете оставете аз да преценя...що се отнася до таксите ами изпадам в потрес защото в един град ми искат 5 лева и ми дават данъчната оценка веднага а в друг ми искат 20 лева за експресна услуга за срок от 1 ъедмица...вие преценете - а за вписването на решението на поземлената комисия колега не мисля, че е ниобходимо да го вписваме ,защото така или иначе ще впишем договора за доброволна делба
- polpala
- Младши потребител
Земеделските земи все още не се декларират в данъчното , защото не се плаща данък.
Необходима Ви е скица и удостоверение за характеристиките на земята.
Необходима Ви е скица и удостоверение за характеристиките на земята.
- sunrise
- Активен потребител
!
Последна промяна poli_g на 01 Дек 2009, 02:49, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
А къде е тази Община дето явно всеки си издава скици , данъчни оценки и т.н. , щом едни искат едни пари , а други други. Щото и мен ме нерват тези нашите тук, да знам с кой друг мога да се договоря. да не е Красю Черничкия само, че е голям скъпар.
- sunrise
- Активен потребител
!
Последна промяна poli_g на 01 Дек 2009, 02:50, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Пардон, не видях ,че се касае за различни градове.
- sunrise
- Активен потребител
Отивам с целия пакет документи при нотариус - скици, данъчни оценки,удостоверения за наследници,пълномощно,решение на комисията по земеделие,нотариален акт,проект за ДДД и нотариуса вписва и договора и Решението БРЕ...
КОЛЕГИ ОСВЕН ТОВА РЕШЕНИЕТО НА ПОЗЕМЛЕНАТА КОМИСИЯ - се вписва когато е от 2001 година нататък моето ако обърнахте внимание е от 2000 год. и не подлежи на вписване !!!!!!! Даже е от 7.11л1999 година така че категорично бас хващам дипломата ще си изгоря ако се вписва само ме объркахте поне като не кте сигурни ни пишете бре
КОЛЕГИ ОСВЕН ТОВА РЕШЕНИЕТО НА ПОЗЕМЛЕНАТА КОМИСИЯ - се вписва когато е от 2001 година нататък моето ако обърнахте внимание е от 2000 год. и не подлежи на вписване !!!!!!! Даже е от 7.11л1999 година така че категорично бас хващам дипломата ще си изгоря ако се вписва само ме объркахте поне като не кте сигурни ни пишете бре
- polpala
- Младши потребител
!
Последна промяна poli_g на 01 Дек 2009, 02:50, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
072566022 - тава е телефона на съответната поземлена комисия - звъннете и питайте аджеба трябва ли да се впише или не решението -
- polpala
- Младши потребител
polpala написа:
ГПК не мисли така ... Било то някога, това, което си мислите. Съветвам Ви
най-добронамерено да си отворите ГПК и да си прочетете Нотариалните производства, с особено внимание на чл. 586, ал. 4.
Още нещо - тонът Ви е безкрайно неподходящ, още повече че търсите мнения, съвети, помощ един вид. Ще е от Ваша полза да го редуцирате.
п.п. Юристите се уповават обичайно на закона и съдебната практика, както и на собствената си глава, за такива, които звънят за кристално ясни разпоредби на закон, в Поземлена комисия /бившите такива/, още не съм чувала.
Лека вечер!
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
-
ianeva - Потребител
ianeva написа:ГПК не мисли така ... Било то някога, това, което си мислите. Съветвам Ви
най-добронамерено да си отворите ГПК и да си прочетете Нотариалните производства, с особено внимание на чл. 586, ал. 4.
......
Но пък Правилника за вписванията мисли друго
§ 1. Разпоредбите на чл. 4 и 11 не се прилагат спрямо актове, извършени преди датата на влизане този правилник в сила, ако тия актове по досегашните разпоредби не са подлежали на вписване.
Иначе ще излезе, че и КНА отпреди 2001 година да караме хората да си ги вписват
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Standbay - Колега,искам само едно да Ви кажа - Евала
- polpala
- Младши потребител
А на Поли-ж - искам само да кажа, че не съм Пеналист и съветвам Модератора да отправи и към нея предупреждение под формата на лично съобщение
... Законите важат за всички...
... Законите важат за всички...
- polpala
- Младши потребител
polpala написа:Standbay - Колега,искам само едно да Ви кажа - Евала
Имаше там едно още в първи курс :по-горния по степен акт,отменя по-долният , ако е в противоречие, както и новия закон отменя стария....
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:polpala написа:Standbay - Колега,искам само едно да Ви кажа - Евала
Имаше там едно още в първи курс :по-горния по степен акт,отменя по-долният , ако е в противоречие, както и новия закон отменя стария....
И още едно правило - специалния отменя общия
-
Standbay - Потребител
Да, но равният по степен.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Да, но равният по степен.
Колега, моите уважения, но по вашата логика наистина ще излезе, че всички констативни нотариални актове, които до 2001 година не се вписваха сега трябва да си ги вписват хората, а също така и договорите за продажба на жилища от общинските съвети по реда на Наредбата за държавните имоти - няма такова нещо.
Актовете, коите не са подлежали на вписване до изменението на ПВп от 2001 година не подлежат на вписване, с едно изключение изрично предвидено в ПЗР на ЗДС и ЗОС, че всички АДС и АОС, независимо кога са съставени продлежат на вписване. За други актове не е предвидена ретроактивна норма.
-
Standbay - Потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|