- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.108 от ЗС
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
чл.108 от ЗС
Този член, работи ли или не работи???????????
- sisi19
- Потребител
Re: чл.108 от ЗС
sisi19 написа:Този член, работи ли или не работи???????????
Този хубав български език... пълен с двусмислия.
Прав е Ескзюпери- " ...е извор на недоразумения"!
Дали работи?!? Можеш да си сигурна, че сериозно се употребява в съдебни спорове. За други... не знам отговора.
Какво те интересува, точно?
- Гост.
- Старши потребител
А-а,нищо!Просто си пита?
- usra_ovcova
- Потребител
Този е от "работещите" ... определено ...
- inspectora
- Активен потребител
Двусмислието е важен елемент в родния ни език, , ха де, нали беше петък снощи а днес събота, таааа който за каквото си мисли -това беше вкръга на шегата.
По същество - стана голям проблем с апартамента на мой много близък. Първоначално го ипотекитрва в банка, изплаща до извесно време. След това го екстрадирват в Румъния да излежава присъда. За да не загуби апартамента, защото поради екстрадцията няма как да изплаща вноските, го прехвърля на трето лице с уговорката, като се върне да му върне парите по направените вноски и си вземе апартамента обратно. Няколко дена преди да се върне от Румъния, третото лице вече е сключил договор за покупко - продажба.На моя познат му се дават два дена да намери не часта по направените вноски, а цялата сума по кредита в размер на 45000 евро. Естественно в този срок, едва ли някой би могъл да намери тази сума.И така апартамента се препродава. Преди изповядване на сделката третото лице отива в апартамента на моя познат и със заплахи изхвърля майка му на улицата която е 80 годишна, както и изхвърля целият им багаж. Поради факта, че изнасянето им от имота не е направено по надлажния установен ред, моя познат, разбива входната врата на апартамента и внася обратно част от лбагажа си. Новия собственик подава сигнал до полицията. Идват полицаите и запечатва апартамента. След ден-два вече новия собсвеник маха клеймата и влиза. Вещите на моя познат все още са в този апартамент и той не желае да ги махне от там, поради факта, че е пуснал жалба до Прокуратурата за имотна измама спрямо третото лице.
Та въпроа е , може ли новия собсвеник да изхвърли вещите на моя познат без надлжно установения ред по нашето законодателство?????
По същество - стана голям проблем с апартамента на мой много близък. Първоначално го ипотекитрва в банка, изплаща до извесно време. След това го екстрадирват в Румъния да излежава присъда. За да не загуби апартамента, защото поради екстрадцията няма как да изплаща вноските, го прехвърля на трето лице с уговорката, като се върне да му върне парите по направените вноски и си вземе апартамента обратно. Няколко дена преди да се върне от Румъния, третото лице вече е сключил договор за покупко - продажба.На моя познат му се дават два дена да намери не часта по направените вноски, а цялата сума по кредита в размер на 45000 евро. Естественно в този срок, едва ли някой би могъл да намери тази сума.И така апартамента се препродава. Преди изповядване на сделката третото лице отива в апартамента на моя познат и със заплахи изхвърля майка му на улицата която е 80 годишна, както и изхвърля целият им багаж. Поради факта, че изнасянето им от имота не е направено по надлажния установен ред, моя познат, разбива входната врата на апартамента и внася обратно част от лбагажа си. Новия собственик подава сигнал до полицията. Идват полицаите и запечатва апартамента. След ден-два вече новия собсвеник маха клеймата и влиза. Вещите на моя познат все още са в този апартамент и той не желае да ги махне от там, поради факта, че е пуснал жалба до Прокуратурата за имотна измама спрямо третото лице.
Та въпроа е , може ли новия собсвеник да изхвърли вещите на моя познат без надлжно установения ред по нашето законодателство?????
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа::D Двусмислието е важен елемент в родния ни език, , ха де, нали беше петък снощи а днес събота, таааа който за каквото си мисли -това беше вкръга на шегата.
Хайде сега, съботно:
Нямаш ли си друга работа,sisi19, та ни занимаваш с чужди проблеми - на шурата, шуранайката и т.н. и т.н.?
Сбъркала си форума, пиши в "Искрено и лично", но и там се мисля, че не биха се впечатлили кой знае от какво, тъй като не си от главните герои на горната сага.
С две думи - за теб липсва правен интерес от "виртуална" защита на чуждо право!
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:С две думи - за теб липсва правен интерес от "виртуална" защита на чуждо право!
Колега, това е много добро!!!
Разрешавате ли да го ползваме във форума в подобни случаи?
- inspectora
- Активен потребител
Мила Мели или Мили, каквото и да е там.
Много грубо..... явно сте била разочарована от петъчната нощ, и ако сте на процес ежемесечното женско придобиване, то тогава Ви разбирам отлично за Вашия отговор.
Много грубо..... явно сте била разочарована от петъчната нощ, и ако сте на процес ежемесечното женско придобиване, то тогава Ви разбирам отлично за Вашия отговор.
- sisi19
- Потребител
inspectora написа:Melly написа:С две думи - за теб липсва правен интерес от "виртуална" защита на чуждо право!
Колега, това е много добро!!!
Разрешавате ли да го ползваме във форума в подобни случаи?
Става!
Не, че съм го сътворила сама - то си го пише (в) ЗаконОт. Требе само да се чете...
-
sisi19 написа:Мила Мели или Мили, каквото и да е там.
Малеййййййййй, къртиш мивки, sisi19,
Би ли дала разяснение на горната "крилата" мисъл, щото нещо давам "на късо".
-
Melly написа:sisi19 написа:Мила Мели или Мили, каквото и да е там.
Мели, мели, не знаех че нямате основно образование
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:Melly написа:sisi19 написа:Мила Мели или Мили, каквото и да е там.
Мели, мели, не знаех че нямате основно образование
Чакай, чакай, я отговори на въпроса. Но не, какво си мислила да кажеш, а какво си казала с онази "крилата" мисъл.
И не се хаби да ми пишеш на ЛС.
-
Добре, щом толкова много държиш:
Това нещо се назовавава с името "цикъл"
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:Добре, щом толкова много държиш:
Такааа, и като казваш "....процес на женско придобиване", та по кой придобивен способ - дериативен или оригинерен?
По-нататък ще се спрем и на " процеса на мъжкото придобиване", нали така?
Нека да изчерпим първия въпрос.
-
Ахаааа, решили сте да си търсите нещо за хапване..... Нямате ли нещо сготвено за вечеря.......
Аз тежа 40 кг, освен ако не Ви се яде рагу, друго нямам какво да ви предложа....
Аз тежа 40 кг, освен ако не Ви се яде рагу, друго нямам какво да ви предложа....
- sisi19
- Потребител
Излизам, но когато се върна - ще прочета, тук, кой какво е вечерял.
Добър апетит.
п.п. манатарки! Само не разбрах, как едната ревандикация доведе до кулинария... ала явно име корелация. Гладът е движеща сила. Във всяко отношение....
Добър апетит.
п.п. манатарки! Само не разбрах, как едната ревандикация доведе до кулинария... ала явно име корелация. Гладът е движеща сила. Във всяко отношение....
- Гост.
- Старши потребител
Имам изискани вкусове. Еле пък това за суровото месо - хич ме няма.
Поемам щадяща духа и тялото ми храна.
Добър апетит, дами!
След вечеря ще продължим.
Та, след кратка пауза (аз ще се появя доста по-късно, тъй като за мен храненето е цял ритуал, пък и е събота вечер ), нека да дадем думата на sisi19.
Поемам щадяща духа и тялото ми храна.
Добър апетит, дами!
След вечеря ще продължим.
Та, след кратка пауза (аз ще се появя доста по-късно, тъй като за мен храненето е цял ритуал, пък и е събота вечер ), нека да дадем думата на sisi19.
-
може ли да ми смените пепелничето.....а, да...и моля, палачинката да не излиза от чинийката!!!
/който трябва-ме е разбрал....другите да не се чудят какво съм натворила тук...хихихихи/
/който трябва-ме е разбрал....другите да не се чудят какво съм натворила тук...хихихихи/
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
МЕЛЛИ ВИНАГИ Е В ЦИКЪЛ!!!
- ivatod
- Младши потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|