начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Въпрос за персонална партида в Имотен регистър

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за персонална партида в Имотен регистър

Мнениеот pganev99 » 05 Ное 2009, 14:55

Здр, бихте ли ми разяснили, как е възможно в им. регистър да съществува персонална партида на физ. лице в Служба по вписвания-Шумен, а тя да е празна? Лицето има временна адресна регистрация в Шумен и не притежава имоти там. Има единствено земеделска земя, вписана в Служба по вписвания Бяла, Русенско. Дали е някаква грешка, или става дума за нещо друго.
pganev99
Нов потребител

Re: Въпрос за персонална партида в Имотен регистър

Мнениеот Гост. » 05 Ное 2009, 17:11

Системата е централизирана.... Дори и да нямате имот, имате ЕГН- по него .... и трохите, та до къщичката.( ако четете приказки)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 05 Ное 2009, 17:46

poli_g написа:Системата е централизирана.... Дори и да нямате имот, имате ЕГН- по него .... и трохите, та до къщичката.( ако четете приказки)

Сигурна ли си?
Не следва ли да се създава партида за първи път едва при първата сделка, която вписва дадено лице в живота си?
/нямам никаква идея как стоят нещата, но сякаш така е по-логично :) ... всички регистри по персонални партиди май са на тоя принцип ... едва с някакво вписване се сдобиваш с партида ... може пък спец. за им. рег. да е друго ... заради измамите ... :roll: /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 05 Ное 2009, 20:15

Инспекторе, той даде информацията, а аз само написах, че системата е централизирана. Което си е така.

Има единствено земеделска земя, вписана в Служба по вписвания Бяла, Русенско.

Партида е открита. За вписването.... като как се правят справки за лице ( чл. 45 вр. 44 от ПВ)и по интернет?
Спомена и за адресната регистрация в Шумен, аз пък се сетих за СК.
Не съм претендирала за достоверност. Никога.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 05 Ное 2009, 20:38

От време на време попадам на такива случаи. В ИКАР излиза, че има партида по ЕГН на лицето, но няма имоти. Тъй като в ИКАР излизат вписванията от 1998 г. насам, то понякога лицето има партида, но вписванията са от преди 1998г. Следва да искате разпечатка за по-стар период, най-малкото от 1990 г.
Има случаи обаче, когато и от 1990 до 1998 г. също няма вписвания и за мен остава загадка защо има партида. Единственото по-логично обяснение за мен е, че има вписвания от преди 1990г., но не съм сигурен.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 05 Ное 2009, 20:50

има партида по ЕГН на лицето, но няма имоти.

По тази партида( персоналната) не се вписват само имоти, нали така.
Там се отразяват и искови молби, постановени СР, отказ от права, признаване на права и прочие.
Гост.
Старши потребител

Назад към Имотни казуси