начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Моля за съвет - доброволна делба

Казуси за недвижими имоти

Моля за съвет - доброволна делба

Мнениеот polpala » 29 Окт 2009, 15:12

Въпросът ми е следният - Ние сме 6 наследника с различни идеални части - наследници по закон, оформени в 4 дяла. Предстои ни извършването на доброволна делба, която аз се заех да правя като юрист, но си признавам, че ми е първата такава. Директно на въпроса - налице е наследствена маса от къща с двор и решение на поземлената комисия, с което се възстановява правото на собственост на ниви, ливади и гора, като някои от тях са маломерни по смисъла на ЗС и ЗУТ, но питането ми е, би ли могло без разделянето на един такъв маломерен имот той целият в цялост да отиде при един сънаследник редпективно съсобственик, друг маломерен при друг тоест без да делим маломерен неподеляем имот, а до ги разпределим и да се получи едно уравняване на дяловете в натура. И последният ми въпрос е възможно ли е с един договор за доброволна делба да се прекрати веднъж съсобствеността между сънаследниците и на второ място между съсобствениците в конкретен дял в този именно договор и за да ме разберете по- добре прилагам следният проект на делба, в който е събрана информацията свързана с въпроса мил Предварително Ви благодаря.
Последна промяна polpala на 29 Окт 2009, 15:14, променена общо 1 път
polpala
Младши потребител

Re: Моля за съвет - доброволна делба

Мнениеот polpala » 29 Окт 2009, 15:13

ok
Последна промяна polpala на 02 Ное 2009, 15:03, променена общо 2 пъти
polpala
Младши потребител

Мнениеот milletti » 29 Окт 2009, 21:06

Браво ... ЕГН-та, лични карти, пълна идентификация на имоти...
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот bobi-12 » 30 Окт 2009, 10:22

А когато имота е ливада 3900 кв. при различни идеални части и четири основни дяла,как се оформя кой ,коя част притежава в тази случаи.Моля за разяснение.
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот milletti » 30 Окт 2009, 13:29

Оформя се, както се разберат съделителите. Тя, делбата /доброволната/ е за това. Аз взимам тая нива, ти - другата, гората над вуйна остава в общ дял и т.н.

И понеже живо Ви вълнува ливадата, а не факта, че сте изтипосали личните данни на хората и данните за имотите - ИЗТРИЙТЕ ГИ. И се консултирайте в реално време с колега или нотариус. Не боли, казват.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Назад към Имотни казуси