начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Договор за наем

Мнениеот kana5 » 30 Юли 2009, 21:41

Здравейте,
казуса е такъв,че сме направили договор за наем на помещение преди "кризата " за период от 5години,но сега нали разбирате,че всичко се промени и този наем ние проблем ,а ако него плащаме,т.е прекратим плащането имаме неустойка по договора за 3 месечни наема и предизвестието ни трябва да е 6 месечно.Въпроса ми е има ли "варианти " по ЗЗД да бъде прекратен този договор и каквиса те?Предварително Ви благодаря!
kana5
Младши потребител

Re: Договор за наем

Мнениеот Гост. » 30 Юли 2009, 21:44

С договорът- при адвокат.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kana5 » 30 Юли 2009, 21:53

Това го зная,но мислех,че ще ме посъветвате или насочите по-конкретно с някакви ваши подобни казуси ,как сте процедирали?
kana5
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Юли 2009, 22:02

Чакайте - имате вписан писмен договор, имате уговорено предизвестие... със сериозни неустойки.
И искате да не платите, ерго- пестите пари.

Тук има модератори, изчакайте някой все пак ще ви отговори.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kana5 » 30 Юли 2009, 22:07

Искаме да прекратим договора,но нали разбирате,че трябва да платим неустойките,а и не сме били врачки,че да знем,че ще дойде криза.В онзи момент той ни беше изгоден,но сега е убийствен.
kana5
Младши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 30 Юли 2009, 22:20

kana5 написа:Искаме да прекратим договора,но нали разбирате,че трябва да платим неустойките

А не мислите ли, че е редно точно това да сторите, при положение, че именно това сте се уговорили.

Съжалявам за нравоучителния тон, явно е, че имате сериозен проблем, но човек не е нужно да бъде врачка, да за обмисля предварително последиците от договорките, които поема.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот kana5 » 30 Юли 2009, 22:34

Съгласна съм.Акак бихте ми разтълкува ли чл.33 от ЗЗД.Не можем ли да го ползваме в нашия случай?
kana5
Младши потребител

Мнениеот kana5 » 30 Юли 2009, 23:05

Моля ви се помогнете!Трябва да има решение. :?: Времената -ситуациите се менят,не може да е в полза само на наемодателя договора!!!
kana5
Младши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 30 Юли 2009, 23:14

Аз не бих Ви го разтълкувал никак, защото за тази цел си има съответни хора, които се занимават професионално с даване на юридически консултации.

Можете да "ползвате" чл. 33 ЗЗД разбира се, но ще трябва да докажете предпоставките предвидени в правната норма за да се ползвате от предоставеното потестативно право. А не знам дали това ще Ви бъде възможно, още повече, ако обективно тези предпоставки не са налице.
Впрочем, ще бъде нужно да се докаже КУМУЛАТИВНО и крайната нужда И ЯВНАТА неизгодност на условията, при които е сключен договора, а до колкото разбирам - когато сте го сключвали този договор си е бил съвесем изгоден за Вас.

Мисля, че Poli_g, Ви е дала най-добрия възможен съвет. Не Ви препоръчвам "самолечение". :wink:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот kana5 » 30 Юли 2009, 23:27

Въобще не смятам "самолечение",но за себе си искам насока,защото адвоката може да ме мотае толкова време,че да не мога дори на него да си платя хонорара.
П.П. Яла съм "попарата",за това се допитвам,а не да става като някои случаи,които чета във форума.
Знам,че съм закъсняла,но тогава имаше желаещи за имота и затова подписахме този убийствен договор-имаше и работа,а сега желаещите ги няма-а той си е "вързал гащите" няколко пъти -за наша сметка.
kana5
Младши потребител

Мнениеот kana5 » 31 Юли 2009, 10:49

Дайте някаква насока или простото е сложно :?: :arrow:
kana5
Младши потребител

Назад към Имотни казуси