И друго, извън спора- моля да се придържаме към аргументите, без нападки на лична основа.
Влязох в темата само за да подкрепя колегата Поли, тъй като позицията й е правилна.
Тук е правен форум и колеги свободно изказват мнения, като се счита за крайно неприемливо някой да дава становища от позиция на последна инстанция.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
замяна на идеална част
|
|
83 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: замяна на идеална част
сега ми хрумна едно питане, но първа да кажа откъде ме осени идеята. Ако продадеш едно жилище да кажем, или идеална част от него, мисля че това се води някакъв реализиран доход --> някакъв данък.
ако се замени ид.ч. от едно жилище с ПС върху друго, ще ли се дължи подобно облагане?
може би тъпо го написах, ама...
ако се замени ид.ч. от едно жилище с ПС върху друго, ще ли се дължи подобно облагане?
може би тъпо го написах, ама...
- lexter
- Потребител
Re: замяна на идеална част
май сам си отговорих от една тема малко по-надолу в раздела...
Чл.35. (1) При дарение на имущество, както и в случаите по чл.44, ал.2 от Закона за местните данъци и такси, данъкът се начислява върху оценката на прехвърляното имущество в размер на:
а) 0.7 на сто - при дарение между братя и сестри и техните деца;
б) 5 на сто - при дарение между лица извън посочените в буква "а".
(2) При възмездно придобиване на имущество данъкът е в размер 2,5 на сто върху оценката на прехвърляното имущество, а при замяна - върху оценката на имуществото с по-висока стойност.
(3) При делба на имущество, когато притежаваният преди делбата дял се уголемява, данъкът се начислява върху превишението.
- lexter
- Потребител
83 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|