Здравейте, имам следния казус.
Моя роднина живее 20 години с мъж, на съпружески начала, в негов имот. Преди година той почина и тъй като нямат брак тя няма никакви права над имота, в който е живяла 20 години и продължава да живее. Наследници са първите братовчеди на починалия собственик, които са и поставили условия или да се изнесе или да закупи имота. Тя нито може да се изнесе, защото няма къде да отиде, нито да заплати толкова голяма сума пари за да закупи това жилище. Въпросът ми е има ли някакъв законен начин, тя да получи права над имота?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли право на собственост на този имот?
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Има ли право на собственост на този имот?
silviyad написа:Здравейте, имам следния казус.
Моя роднина живее 20 години с мъж, на съпружески начала, в негов имот. Преди година той почина и тъй като нямат брак тя няма никакви права над имота, в който е живяла 20 години и продължава да живее. Наследници са първите братовчеди на починалия собственик, които са и поставили условия или да се изнесе или да закупи имота. Тя нито може да се изнесе, защото няма къде да отиде, нито да заплати толкова голяма сума пари за да закупи това жилище. Въпросът ми е има ли някакъв законен начин, тя да получи права над имота?
От фактическа и правна страна с оглед изложеното, роднината ви не притежава никакви права върху чуждия имот в който е живяла на съпружески начала със собственика му в продължение на 20 години.
-
Melly - Старши потребител
Благодаря за отговора, който вече знаех. Въпросът ми е друг. Явно не сте ме разбрала.
- silviyad
- Нов потребител
Освен да го купи на поисканата цена, няма друг начин, за съжаление.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
silviyad написа:Благодаря за отговора, който вече знаех. Въпросът ми е друг. Явно не сте ме разбрала.
Здравейте!
Melly Ви е отговорила. Въпросната жена не може да претендира за нищо.
Питате:
silviyad написа:... има ли някакъв законен начин, тя да получи права над имота?
Да - има. Да го купи.
Има и втори вариант, но навлизаме в сферата на фантастиката.
Ако въпросните наследници (без значение подбудите) решат да ѝ дарят имота ...
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|