начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Имот по наследство и незаконно пребиваващи лица

Казуси за недвижими имоти

Имот по наследство и незаконно пребиваващи лица

Мнениеот misterthompson » 06 Ное 2014, 13:10

Уважаеми Юристи,

Надавям се да може да ми помогнете със следния казус:

Аз съм един от двама наследници на имот (апартамент) от майка ми. Тя почина преди няколко месеца, но докато бе жива, в апартемента се нанесоха двама човека. Имало е някакво споразумение с тях, но няма договор за наем. Също така, нотариялният акт е на наше име.

След като тя почина, ние с другия наследник се опитахме любезно да ги помолим да напуснат апартамента, но те изглежда са бездомни и няма къде другаде да отидат. В последните няколко месеца те не са напуснали имота. Полицията също ни отказа съдействие с изгонването им.

Имам няколко въпроса:
1) Ако ние ги изгоним от апартамента, това счита ли се за саморазправа?
2) Има ли период в който трябва да ги изгоним от имота (може ли след време те да изявяват някакви претенции за имота)?
3) Полицията трябва ли да ни съдейства за това?

Блягодаря ви предварително!
misterthompson
Нов потребител

Re: Имот по наследство и незаконно пребиваващи лица

Мнениеот neutralen » 06 Ное 2014, 14:54

Добре, дори да ви обясним възможните варианти за решаване на проблема, то вие не може да ги реализирате самостоятелно без помощта на адвокат. Това е така щото ако знаете и ако можете, няма да питате тука. Отговорът е - вървете при адвокат. Тук само си губите времето - ще получите разнопосочни съвети, които само ще ви объркат, без да решат проблема ви.
neutralen
Активен потребител

Назад към Имотни казуси