начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Липсващи нотариални актове

Казуси за недвижими имоти

Липсващи нотариални актове

Мнениеот mitakadts » 24 Сеп 2014, 16:41

Здравейте, имам следното питане : майка ми е наследник на дворно място с построени 2 къщи на него. За мястото има нотариален акт за собственост на недвижим имот + нотариален акт за учредяване на суперфиция/право на строеж от 1958г. за едната къща и скица от 1986г. за другата къща (на скицата пише че ще послужи за строеж на лятна кухня) - всичко това на името на починалия ми дядо. За самите къщи нямаме нотариални актове - търсихме в архива на Агенцията по вписванията, но и там не намерихме. В местни данъци и такси имота се водеше по 1/2 на баба ми и майка ми, но баба ми почина преди 3 месеца и отидохме с майка ми да го запишем на нейно име. Служителките там отказват да го запишат на името на майка ми, тъй като нямаме нотариални актове за къщата и лятната кухня, а в компютъра им фигурират и двете постройки. Има ли някакъв начин това да стане само с наличните ни документи, т.е. без нови нотариални актове и ако няма как да изкараме такива?
mitakadts
Нов потребител

Назад към Имотни казуси