начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Земеделска земя лозе-смяна статут на нива

Казуси за недвижими имоти

Земеделска земя лозе-смяна статут на нива

Мнениеот kurta009 » 23 Юни 2014, 09:29

Имаме земеделска земя и в стари скици пише:
Начин на трайно ползване :Лозе
Но това беше преди 10г,сега лозето е изсъхнало и е гола земя.
Към кой трябва да се обърна за да се смени статуса на тая земя,понеже искам да го продам ,а към лозови масиви няма интерес?
kurta009
Младши потребител

Re: Земеделска земя лозе-смяна статут на нива

Мнениеот lakavitsa » 23 Юни 2014, 11:57

към общинска служба "земеделие и гори"
lakavitsa
Потребител

Мнениеот kurta009 » 03 Сеп 2014, 20:47

За протокола...
1.С актуална скица се отива в регионалния Институт по Винарство ....оттам се взима протокол че лозето не се води на отчет при тях/в моя случай/ ..ако се води не знам как се процедира
2.После,терена се подготвя за следващата ступка...трасира,изчиства ,изорава и т.н.
3.Подава се молба в Поземлена комисия,която назначава комисия от 2-3 човека който идват на място в 30 дневен срок и оглеждат имота като и съставят протокол.Като ме предупредиха ,ако мястото не е изорано и изчистено няма да издадат протокол че е нива
4.С този протокол+протокола от Института по Винарство отново се ходи в поземлена комисия и се попълва молба за смяна на статута
5.За пореден път се ходи в Поземлена комисия вече за изваждане на нова скица в която начина на трайно ползване е променен
Накрая,след няколко месеца,и след N на брой ходения по разни институции може да излезе че сте дали 50% от цената на имота само за да ви сменят НТП :roll:
kurta009
Младши потребител

Мнениеот billi » 24 Сеп 2014, 02:59

Информацията ще ми е от полза, а може ли да споделите колко долу-горе ви излезе като сума смяната на НТП? Благодаря
billi
Нов потребител

Назад към Имотни казуси