начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Земеделски производител - как?

Казуси за недвижими имоти

Земеделски производител - как?

Мнениеот mokanina » 18 Сеп 2014, 11:10

Здравейте,
Бих искал да се регистрирам като земеделски производител, но към момента още не съм започнал обработка на земя. Притежавам малко над 7дка зем. земя, като имам намерение да закупувам още, за което обаче ми е необходим кредит. Отпускането на същият изисква документ за регистрация като земеделски производител.

На страницата на мин. на земеделие намирам следната информация:

ІІІ. Кой може да се регистрира като земеделски производител:

1. Регистрацията на лицата като земеделски производители нормативно е уредена с Наредба № 3 от 29.01.1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители и настъпилите изменения и допълнения към нея, обн. в ДВ, бр. 2 от 08.01.2008 г./
2. На регистрация подлежат юридически лица, еднолични търговци и физически лица, навършили 18 години, които стопанисват земеделска земя и/или осъществяват производство на земеделска продукция.
3. Тютюнопроизводителите могат да се регистрират по Наредба № 3/29.01.1999 г.

Необходими документи за регистрация

Плана за използването на зем-те ми земи обаче е овощни и др. дървета, а не едногодишни култури. Има ли в дотук описаните обстоятелства пречка да се регистрирам като производител?

Благодаря!

ПС: Извинявам се ако не съм намерил най-подходящия раздел за задаването на въпроса си.
mokanina
Нов потребител

Re: Земеделски производител - как?

Мнениеот zelen » 20 Сеп 2014, 20:19

mokanina написа:... Има ли в дотук описаните обстоятелства пречка да се регистрирам като производител?

Не.
zelen
Потребител

Назад към Имотни казуси