начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Предизвестие за прекратяване на договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Предизвестие за прекратяване на договор за наем

Мнениеот clycraw » 31 Май 2014, 02:27

Здравейте, бих искал да разбера мнението ви за следния случай. Имам намерение да освободя преждевременно квартирата, в която живея. Договорът за наем е до 15 септември и затова ще се възползвам от възможността да напусна с едномесечно предизвестие (както е по договор). Само че в друг член от договора пише следното:
"Във всички случаи, когато настоящият Договор бъде прекратен по желание на Наемателя или поради причини, за които Наемателят е отговорен, преди изтичане на срока на договора, считано от влизането на договора в сила, същият дължи на Наемодателя неустойка в размер на един месечен наем."
Затова и наемодателя каза, че ако напусна с предизвестие ще ми удържи сума в размер на един месечен наем от парите, които съм дал като депозит при подписването на договора.
Предполагам, че щом има такъв член в договора (макар и отделен от члена, в който пише, че договорът може да се прекрати с едномесечно предизвестие) няма какво да направя, но все пак исках да попитам за съвет доколко това е коректно и дали мога да направя нещо в случая. Благодаря
clycraw
Нов потребител

Назад към Имотни казуси