начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Договор за наем. Партида за ток

Казуси за недвижими имоти

Договор за наем. Партида за ток

Мнениеот ivan_mirchev » 21 Май 2014, 15:43

Първо се извинявам, ако това не е точния раздел, в който ще отправя въпроса си. Казусът е доста заплетен и сложен, поне за мен, така че ще се радвам на други мнения по въпроса.
Става въпрос за искане за присъидиняване към Енергото, като трябва да се има предвид, че имотът няма натурален акт, макар да има някакви документи. От Енергото обясниха, че понеже няма докумен за собственост откриването на нова партида може да се поиска чрез договор за наем.
В изискванията е посочено:
"Документ, удостоверяващ вещното право върху обекта/имота или нотариално заверен договор за наем - в случаите по чл. 4,ал. 1, т. 2, 3, 4, 5, 6, 9 и 10;"
Така поне обясняваше старият директор, който се нае да помогне.
Новият - не ще. А човекът си е платил таксите , Енергото обаче отказва да го прикачи, а май отказва да върне и парите. Казусът не е мой, но може да стане, понеже аз също имам проблеми със "закоността".
Въпросът ми е!
Може ли чрез договор за наем, което предполага, разбира се, че собственикът притежава натурален акт, да се иска откриването на нова партида и то на чужда къща?
Нещо не ми се връзва! Да, обаче, има хора които успяха -при старият директор- да се прикачат точно по този начин. Как може изобщшо наемателятя да прави искане за откриване на нова партида? Не се ли предполага, че квартирата има такава, както и ток?
Благодаря предварително за мненията!
ivan_mirchev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси