начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Въпрос за наследство

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за наследство

Мнениеот emiliq_p » 24 Апр 2014, 23:09

Здравейте!Въпросът е следния:Баща ми който почина преди 5г. е дарил 1 етаж от двуетажна къща на брат ми,а другият на който живея аз е заменен с апартамент,който съм закупила и в него живееха родителите ми(сега само майка ми,която е на смъртно легло).Преди 3 месеца почина брат ми,който остави две деца и съпруга,които са негови наследници.Въпросът ми е те имат ли право на наследство от апартамента след смъртта на майка ми,при условие че аз не съм обезщетена за полагащата ми се част от дарения на брат ми имот?
emiliq_p
Нов потребител

Re: Въпрос за наследство

Мнениеот neveja111 » 02 Май 2014, 14:07

да, 1/3 / ако не се откажат доброволно
neveja111
Младши потребител

Мнениеот vili_spasova » 11 Май 2014, 01:18

Тук има неточност. Кой е собственик на закупения апартамент. Кое име пише в нот. акт за покупко - продажба на апартамента в който живееха майка ви и баща ви?

" ....другият на който живея аз е заменен с апартамент,който съм закупила и в него живееха родителите ми..."

тази малка подробност е много важна :!:
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот emiliq_p » 12 Май 2014, 00:19

Замяната е извършена с нотариално заверен договор и апартамента е прехвърлен на името на баща ми,а етажа на мое име.
emiliq_p
Нов потребител

Назад към Имотни казуси