- Дата и час: 26 Ное 2024, 03:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
право на собственост без граждански брак
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
право на собственост без граждански брак
Аз и жена ми живеем 14 години без граждански брак,със нашите две деца на 11 и 13 години.Жена ми е собственик на 3/4 от къщата и на цялото дворно място.Другата 1/4 само от къщата е на сестра и наследство от тяхната майка.Жена ми купи това което има от баща си.Понеже нямаме граждански брак,съответно нямам никакви права върху имота.Жена ми желае да ми преотстъпи половината от това което има на неино име.Как жена ми може да ме направи неин безусловен съсобственик.Тоест,това което ще ми бъде преотстъпено,да си остане мое,без жена ми да има право да си го върне.Кой е най бързият и по евтин начин ?Някой може ли да ни посъветва ?
- alexbont
- Младши потребител
Re: право на собственост без граждански брак
Mного моля някой да ми отговори.Жена ми иска да ме направи неин пълноправен и безусловен съсобствениk,но незнам кои е най удобният начин.За това спешно се нуждаем от юридически съвет.За което предварително ви благодаря.
- alexbont
- Младши потребител
С дарение.
- kalisto
- Младши потребител
Kакъв вид дарение господин Kалисто ?? Моля за малко по подробен съвет.
- alexbont
- Младши потребител
alexbont написа:Тоест,това което ще ми бъде преотстъпено,да си остане мое,без жена ми да има право да си го върне.
Дарението е доста далеч от това, което целите ( чл. 227 ЗЗД), но юзърът с ник на емоционалната половинка на Зевс ще ви обясни. ( Калисто - много хубаво име, впрочем).
Безусловността, която целите е относителна дори с покупко-продажба в нашите правни ширини.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|