Как се решава наследяване на Подялба на земеделски земи идващи от наследство?
Ситуацията е следната. Дядо ми, който има починали по-големи брат и сестра по традициите от времето му остава без специализирано образование с идеята да наследи семейните имоти и да се грижи за родителите си. С идването на комунизма, нещата се променят и му се налага да стане един прост работник. Въпеки това, вече като пенсионер изглежда родителите си, които почиват преди 1989. Брат му, успява да наследи всичко от покойната им сестра, нямаща наследници. Сега вдовицата на на покойния брат на дядо ми и нейните деца искат да се намесят в деленето на върнатите земеделски имоти, за които единствено дядо ми се грижи след връщането им. Някъде чух, че при липса на грижа за имота за повече от 10 години определени наследници могат да бъдат лишени от правата им. До колко юридически една такава процедура е възможна?
Ако все пак се наложи да се дели и със всички, как се прави това? Наследниците общо са поне 3-4.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследяване/Подялба на земеделски земи
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наследяване/Подялба на земеделски земи
vikvik написа:Как се решава наследяване на Подялба на земеделски земи идващи от наследство?
Ситуацията е следната. Дядо ми, който има починали по-големи брат и сестра по традициите от времето му остава без специализирано образование с идеята да наследи семейните имоти и да се грижи за родителите си. С идването на комунизма, нещата се променят и му се налага да стане един прост работник. Въпеки това, вече като пенсионер изглежда родителите си, които почиват преди 1989. Брат му, успява да наследи всичко от покойната им сестра, нямаща наследници. Сега вдовицата на на покойния брат на дядо ми и нейните деца искат да се намесят в деленето на върнатите земеделски имоти, за които единствено дядо ми се грижи след връщането им. Имат право ! Някъде чух, че при липса на грижа за имота за повече от 10 години определени наследници могат да бъдат лишени от правата им. До колко юридически една такава процедура е възможна? Това ще ти обясни адвокат ,след като се запознае подробно с фактите и документите !
Ако все пак се наложи да се дели и със всички, как се прави това? Съобразно разпоредбите на закона ! Наследниците общо са поне 3-4.
- diogen_l
- Нов потребител
Re: Наследяване/Подялба на земеделски земи
Благодаря за отговора! Неговата самопонятност изчерпва някак смисъла на форума и питането тук!
- vikvik
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|